Droggyárat üzemeltetett az otthonában a jelenleg munkanélküli volt rendőr. A hatóságok rengeteg kábítószergyanús anyagmaradványt és a drog előállításához alkalmas eszközöket találtak a férfinál.

Kábítószerrel kereskedett

A volt rendőrt azzal vádolják, hogy a férfi több személynek is adott el kábítószert A Pest megyei Dunakeszin. A volt rendőr jelenleg munkahellyel nem rendelkezik, ezért gyanítják, hogy a férfi a kábítószer-árusítással tartotta fent magát. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Dunakeszin árult a volt rendőr

Házkutatást tartottak a férfinál

A váci rendőrök 2021. január 27-én házkutatást tartottak az exrendőrnél. A nyomozás során rengeteg kábítószergyanús anyagot, növényi törmeléket, tablettákat, és az előállításukhoz szükséges eszközöket, valamint nagyobb összegű pénzt is találtak és lefoglaltak a rendőrök. A hatóság gyorstesztet is alkalmazott a férfin, ami kokain használatát mutatta ki.

Korábban a rendőrségnél dolgozott

A Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint a megvádolt férfi korábban a rendőrség állományának volt a tagja, azonban munkahellyel már egy ideje nem rendelkezett. Az ügyészség a bizonyítás megnehezítésének, illetve a bűnismétlés veszélye miatt letartóztatást indítványozott a férfival szemben.

Tagadja a bűnösségét

Nisóczi József Levente, a Pest megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy a volt rendőr tagadja a bűnösségét, és még panaszt is tett a gyanúsítás miatt. Hozzátette, a férfival szemben két büntetőeljárás is folyamatban van, és az ügyészség ezt is figyelembe vette, amikor letartóztatást két a férfira.

Letartóztatták a férfit

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója helyben hagyta az ügyész indítványát, és letartóztatta a volt rendőrt. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Korábban autómosóban kereskedő dílereket fogtak el

Amint arról a Kékvillogón is beszámoltunk, hat férfival szemben szintén kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat az ügyészség. A vádlottak közül négy díler Budapesten és környékén árulta a tiltott szert, de az egyikőjük egy autómosónál is adott el kábítószert.

Amfetamint és hasist árultak

A készenlétis rendőrök több ütemben számolták fel a hálózatot, amely leginkább amfetaminnal és hasissal kereskedett. A rendőrök a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársait is riasztva sikeresen fogták el a kábítószer-kereskedéssel összefüggésbe hozható dílereket, akiknek a drogkészleteit le is foglalták, a férfiakat pedig előállították és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Keményen bünteti a törvény a kábítószer-kereskedést

A magyar törvények alapesetben a kábítószer-kereskedelem bűntettét kettőtől nyolc évig, a jelentős mennyiségre történő elkövetését pedig öttől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtják. Ugyanakkor ha a dílerek jelentős mennyiségre követik el a bűncselekményt, akkor a bíróság akár életfogytig tartó szabadságvesztés mellett is dönthet. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke