Egy eltűnt 77 éves idős bácsit sikerült megtalálnia a Borsod megyei Encsi Rendőrkapitányság egyik munkatársának, aki a szabadnapján vitte haza az urat a kocsijával. Az idős férfi bevásárolni indult el, azonban onnan nem tért haza, egész éjszaka keresték.

Eltűnt

71 éves asszony tett bejelentést 2021. január 28-án, 17 óra után a rendőrségre, miszerint idős férje 13 óra után elment vásárolni, azonban nem tért haza. Az asszony azt is hozzátette, nagyon aggódik férjéért. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Encs környékéről tűnt el a férfi

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elkezdték keresni

Az asszony a fiával azonnal megkezdte a keresést, amikor látták, hogy a férfi nem tért haza, azonban sehol sem találták meg a nyomait. A rendőrségi jelentés szerint a férfi a koránál fogva nehezebben tájékozódott.

29 rendőr kereste a férfit

Az Encsi Rendőrkapitányság a bejelentést követően azonnal megszervezte az idős bácsi felkutatását, amelyet 29 rendőr még aznap este is folytatott. Végül azonban egy szabadnapos rendőrnek sikerült megtalálnia a férfit.

Szabadnapján is segíteni akart

Szántó Róbert alezredes január 29-én, 7 óra után épp a kapitányságra tartott az autójával, hogy a szabadnapján is segítsen a társainak a keresésben. A férfi újabb csapatot akart szervezni az eltűnt férfi felkutatására.

Megcsörrent a telefon

A rendőrök egyik munkatársát ekkor hívta fel egy ismerőse, aki elmondta neki, hogy Abaújdevecser településen látott az utcán kóborolni egy idős férfit, akinek a ruhája tiszta sár volt. A személyleírás tökéletesen megfelelt a keresett személynek.

Rögtön szolgálatba állt

A szabadnapos rendőrnek nem kellett ennél több, és azonnal a megjelölt településre ment, ahol meg is találta az általa egyébként már gyermekkora óta ismert férfit.

Ez is érdekelhet

Épségben maradt a bácsi

A megtalált idős férfi felismerte Szántó Róbertet, akinek a kérdéseire rögtön el is mondta, hogy nincs semmi baja, se panasza, nem fáj semmije, és úgy emlékszik, csak egy órája jött el otthonról. Végül az alezredes beültette az autójába a 77 éves férfit, és hazavitte az aggódó feleségéhez. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke