Amint arról a Kékvillogó is beszámolt elütöttek egy fiatal férfit Nagyorosziban szerda hajnalban. A brutális eset a helyi főúton történt, a pontos körülményekről nem érkeztek pontos hírek. Annyi biztos, hogy a sofőr segítségnyújtás nélkül hajtott tovább.

Órákig szenvedett

Mint megírtuk a fiatalembert órákkal az eset után találta meg egy sofőr, aki azonnal vészfékezett és a segítéségre sietett. A szemtanú állítása szerint a súlyos sérüléseket szenvedett áldozat még életben volt, amikor kiszállt a kocsiból. A férfi azonnal értesítette a rendőröket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Könyörgött az áldozat

A TV2 Tényeknek elmondta a sofőr, hogy a haldokló férfi sokkos állapotban. Próbálta szóval tartani, amíg megérkezik a segítség, de a haldokló fiatalember már csak annyit tudott neki mondani; „Segítsetek! Segítsetek”A férfi rögtön értesítette a 112-t, akik azonnal megérkeztek a helyszínre.

Küzdöttek érte

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a helyszínen azonnal megkezdték a fiatal ellátását és újraélesztését. Hosszú percekig próbálték megmenteni és stabilizálni az állapotát, ám az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentősök érkezése után nem sokkal később elhunyt.

18 éves fiú az áldozat

Időközben kiderült, hogy az áldozat egy 18 éves fiú, akit Krisztiánnak hívtak, s akit egész Nagyoroszi egy emberként gyászol most. A tragédia helyszínén, a Petőfi és Kiss János utcák kereszteződésében található buszmegálló környékén a földön mécsesek égnek az elgázolt Krisztián emlékére.

A cserbenhagyót még mindig keresik

A nool.hu azt írja, hogy a fiú nagyjából 150 méterre lakott a baleset helyszínétől, a fiatal egy házibulit követően egy barátját kísérte haza, amikor visszafelé tartott, akkor ütötte el őt egy ismeretlen jármű, a cserbenhagyót azóta is keresik.

Téves azonosítás

A lap azt írja a gázolás olyan fejsérüléseket okozott, hogy az először érkezők tévesen azonosították az áldozatot. Ők a családtagokon keresztül a 23 éves Ádám édesanyját értesítették, aki teljesen sokkos állapotba került, kiszaladt a buszmegállóhoz.

Kiderült, nem Ádám az áldozat

Mint írják csak mintegy hét-nyolc méteres távolságból tekintette meg az áldozatot, de egyértelműen felismerte, nem az ő gyermeke fekszik ott. Alig fél órával később Ádám is jelentkezett, hogy él, külföldön tartózkodik. Telefonon sikerült beszélnünk Ádám édesanyjával, aki megerősítette ezt az információt.

Szándékosságról szóltak a hírek

A faluban lakók között hamar elterjed a baleset híre, sokan azt is rebesgették, hogy szándékos gázolás történt, ám ez több helybeli is megcáfolta.

Jóravaló fiatalember volt

Krisztiánt mindenki jóravaló, rendes fiatalembernek ismerte, segítőkész volt, komoly terveket szövögetett.

Ha bárki bármit tud

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megkeresésünkre elmondta, továbbra is nagy erőkkel keresik a gázolót és gépkocsiját. Kérik, akik bármilyen érdemleges információval rendelkeznek az esettel kapcsolatban, értesítsék a rendőröket.

Nem ez az első eset

Körülbelül 3 hónapja kísértetiesen hasonló eset történt Nagyorosziban. Akkor a város belterületén ütött el egy férfit egy ismeretlen sofőr. A járművezető szintén segítségnyújtás nélkül hajtott tovább és ebben az esetben is életét vesztette az áldozat.

Anyagmaradványok buktatták le

A Nool információ szerint a rendőrségi adatgyűjtés és a helyszínen talált autó anyagdaraboknak köszönhetően sikerült gyorsan kézre keríteniük a 40 éves lengyel állampolgárt, aki halálra gázolta a férfit. Ellene a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanúja miatt folyamatban lévő eljárásban vizsgálja a baleset körülményeit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció