Hatvan tűzoltó és rengeteg rendőr vonult ki Nyugat-Berlinben, miután egy autós a tömegbe hajtott szerda reggel. A tragédiában egy ember meghalt, nyolcan pedig megsérültek. Az eset azon a helyen történt, ahol 2016 decemberében egy bérgyilkos teherautóval behajtott a karácsonyi vásárba.

Tömegbe hajtott, egy ember meghalt

Délelőtt 10:30 körül Berlin belvárosában autóval hajtott egy férfi a tömegbe, legalább nyolcan megsérültek, egy ember pedig meghalt. Nagy erőkkel érkeztek tűzoltók és rendőrök is a helyszínre, a rendőrség letartóztatta az autó sofőrjét. Egyelőre nem tudják, baleset történt-e vagy szándékos bűncselekmény. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ugyanott történt

BILD információi szerint az eset azon a helyen történt, ahol 2016 decemberében Anis Amri bérgyilkos egy eltérített teherautóval behajtott a berlini karácsonyi vásárba. A rendőrség szerint a német főváros Charlottenburg kerületének egyik járókelőkkel zsúfolt részén, a Kurfürstendamm bevásárlóutcái közelében történt az incidens.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy amerikai színész is látta az egészet

Az esetnek szemtanúja volt John Barrowman brit-amerikai színész, aki a történtekkor az egyik közeli üzletben volt. A színész a Twitteren közzétett egyik videójában azt mondja: az autó nyugati irányból érkezett a Kurfürstendammon át és a Vilmos császár emléktemplom (Gedächtniskirche) magasságában felhajtott a járdára, majd újra vissza az útra, ahol elütött egy embert.

Berongyolt a Douglas parfüméria kirakatába

Ezután ismét a járdán ment tovább, ahol az egyik kávézó előtt álldogáló emberek közé hajtott, aztán nekiment egy Douglas kirakatának. A parfümériában az üzletlánc szóvivője szerint senki sem sérült meg.

Nyolcan sérültek meg

A Telex szerint az első hírek még legalább harminc sérültről szóltak, de a berlini tűzoltóság szóvivője a Tagesspiegel kérdésére most már azt mondta: nyolc ember sérült meg.

Nagy a készültség

A tűzoltóság és a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre: az N-TV arról ír, mintegy 75 tűzoltó és közel 130 rendőr állt szolgálatba. A közelben mentőhelikopter is leszállt. A tömegbe hajtó autót egy férfi vezette, őt őrizetbe vette a rendőrség és kihallgatja.

Megszólalt a magyar külügy

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára azt a tájékoztatást adta, hogy a nagykövetség munkatársai már kapcsolatban vannak a rendőrséggel, egyelőre nincs információjuk arról, hogy lenne magyar érintettje a gázolásnak.

Baleset vagy terrortámadás

A német rendőrség szóvivője azt mondta: egyelőre nem tudják, hogy baleset történt-e vagy szándékos bűncselekmény.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: CNN