Egy súlyosan cukorbeteg szekszárdi asszony többször is megpróbált véget vetni életének, családja azonban mindig megmentette. Könyörgött férjének és fiának, hogy legközelebb hagyják őt meghalni. A család végül teljesítette kérését, most azonban gyilkosság vádjával állnak bíróság előtt.

Eleget tettek a kívánságnak

Döbbenetes és egyben szívszorító eset miatt állt bíróság elé hétfőn délután egy Tolna megyei nyugdíjas és a fia. Bűnük az, hogy eleget tettek idős, beteg hozzátartozójuk utolsó kívánságának. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Depresszió, öngyilkossági kísérlet

A férfi nyolcvanas évei elején járó felesége már évek óta súlyosan beteg volt, többféle gyógyszerrel is kezelték, többek között inzulinnal a cukorbetesége miatt. Az asszony depresszióba esett, és többször is megpróbált önkezével véget vetni életének.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Túladagolta az inzulint

2020 márciusában túladagolta az inzulint, ekkor azonban férje és első házasságából született fia megmentették az életét. Azonnal orvost hívtak az asszonyhoz, aki így megmenekült a biztos haláltól. 

Rosszul viselte a betegséget

Az idős nő viszont továbbra is rosszul viselte betegségeit, többször is hangoztatta férjének és fiának, hogy végezni fog magával. Kijelentette, hogy legközelebb nem hívhatnak segítséget, sőt könyörgött fiának és férjének, hogy hagyják őt meghalni. 

Észrevették, hogy eszméletlen

A tragédia tavaly június 3-án következett be: ekkor a nő ismét túladagolta magának az inzulint, majd egyszerűen lefeküdt aludni. Férje másnap vette észre, hogy az asszony eszméletlen, amikor nem tudta felébreszteni.

Vizes borogatással kezelték

Bár az asszony fia többször megemlítette, hogy orvost kéne hívni anyukájához, a nevelőapja emlékeztette: megígérték az asszonynak, hogy hagyják meghalni, így a mentők értesítése helyett csupán hideg vizes borogatással kezelték az eszméletlen nőt.

Megtalálták a búcsúlevelét

Az asszony másnap kora délután elhunyt, nem sokkal később pedig megtalálták a saját kezűleg írt búcsúlevelét is  – írta meg a Bors.

Megmenthették volna

Orvosi segítséget csak ekkor hívtak, azonban már hiába: a betegnek már pulzusa sem volt és nem lélegzett, már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Azonban a szakértői jelentés szerint az időben érkező orvosi segítség megmenthette volna a hosszú órákon keresztül haldokló beteget.

Emberölés a vád

 Az asszony idős férjét és fiát a történtek után eljárás alá vonták, és hétfőn délután emberölés vádjával kell bíróság elé állniuk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció