Vízbe fulladt egy 52 éves férfi Tiszafürednél. A baleset munkavégzés közben érte az édesapát: egy úszóházon dolgozott, amikor az oszlop festése közben megbillent a létra, és beleesett a vízbe. Tizenéves fia kötelet dobott neki, de nem vette észre.

Dráma a parton

Vízbe esett egy 52 éves férfi Tiszafürednél. A baleset munkavégzés közben érte: egy úszóházon dolgozott, amikor az oszlop festése közben megbillent a létra és elnyelte a Tisza. A parton tartózkodó tizenéves fia kötelet dobott neki, de édesapja nem vette észre, hogy így próbálnak segíteni rajta. nem sokkal később elmerült a vízben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pánikba esett

A helyszínről származó információik szerint nem volt messze a parttól, 2-3 méterre már derékig ért a víz, de a férfi pánikolt és nem tudott kimenni odáig, majd egy kidőlt fa alá került és onnantól nem látták többet élve. Fia pedig végignézte a szörnyűséget – tudta meg a Tények.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Értesítették a hatóságokat

Szirénák hangja verte fel néhány napja a kellemes délutáni csendet Tiszafüreden, miután a középkorú férfi egy rejtélyes baleset során eltűnt a folyóban. Az eset szemtanúi azonnal riasztották az ilyenkor szükséges hatóságokat, szerveket, aminek köszönhetően gyorsan mentők, tűzoltók és rendőrök lepték el a baleset helyszínét.

Nem leltek a nyomára

A szakemberek azonnal munkához láttak és bár a férfit extra gyorsasággal keresni kezdték, de sem a vízben, sem pedig a szárazföldön nem találták nyomát – írja a Metropol. Egy kibővült csapat próbálta felkutatni: a rendőrök, a mentők és a tűzoltók mellé speciális keresőcsapatok is csatlakoztak, akik azóta is búváregységekkel és csónakos csapatokkal egészítették ki a munkát

Búvárok is kutattak utána

„A Miskolci Spider Mentőcsoporttal, a Hajdú Speciális Mentőkkel, és az Agria Mentőcsoporttal közösen kerestük azt a férfit, aki munkavégzés közben esett a Tiszába. Csoportunk búvárai átkutatták azokat az uszadékokat, amelyek a baleset kapcsán szóba kerültek. Az eltűnt nem volt az átkutatott helyeken” – írta bejegyzésében az Életjel Munkacsoport munkatársa.

Sokan gondolták, hogy baj történt

„Nagyon sokan érkeztek, én láttam rendőrt is, meg tűzoltókat is. Gondoltuk, hogy ha arra mennek, akkor valami baj történt. Nemcsak aznap, hanem másnap is keresték, több búvár is megindult, miközben több csónak is haladt a vízen” – mondta egy helybeli a lapnak.

Jelzett a keresőkutya

„Csapatunkkal azonnal a helyszínre mentünk, ahol adatgyűjtést követően hajóba szálltunk és a kamerafelvétel alapján, az utolsó felbukkanás helyszínétől nem messze – keresőkutyánk – King jelezte is a személyt a víz alatt. Csapatunk búvára még a sötétedés előtt megmerülte a helyszínt, amikor kiderült, hogy sajnos a vízbe bedőlt fa és hordalék miatt veszélyes lett volna tovább merülni” – írta bejegyzésében a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Felszínre került a test

„Másnap King és másik két kutya is, továbbá a műszeres vizsgálat is megerősítette az eltűnt személy víz alatt beakadt testének pozícióját. Újabb merülés megerősítette, hogy a kiemelés búvárok által nem megoldható. Műszaki mentő eszközökkel a vízbe dőlt fa eltávolítását végeztük el, amely eredményeként az elmerült személy teste a felszínre került” – tették hozzá.

A keresés helyszíne

Tragédia júliusban is

Nem ez az első eset, hogy Tiszafürednél eltűnik valaki a vízben: júliusban egy 27 éves fiatalember fulladt a folyóba. Tibor a barátaival ment el fürdeni, és bár bódult állapotuk miatt az úszómester napközben elzavarta őket, zárás után visszatértek. A férfi ezután elmerült a mindössze 150 centis, mellig érő vízben. Holttestét 15-20 perc után találták meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotók: Facebook/Nagy Laci (Eltűntkereső)