Zuglói lakásánál vertek össze egy férfit, majd autóba tuszkolták, és egy műhelybe vitték, ahol eltörték lábát és több más csontját. Az emberrablók húszmillió forintot követeltek. Most lekapcsolták az egész bűnbandát. Volt, akit Olaszországban fogtak el, onnét hozták haza a rendőrök. Az erről készült videó a cikkünk alján látható.

Összeverték, autóba nyomták

A különös rablás tavaly nyáron, július 6-én délelőtt történt. Zuglói lakásánál összeverték, majd egy autóba tuszkolták azt a vállalkozót, akt az elrablói egy 17. kerületi műhelybe vitték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megkínozták

Ott különböző eszközökkel súlyos fájdalmat okoztak neki. Eltörték a lábát és más csontját, hagyták szenvedni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

20 milliót követeltek

Az emberrablók húszmillió forintot követeltek, de az életveszélyes bántalmazás és fenyegetések ellenére sem kaptak pénzt, így másnap elengedték áldozatukat.

Balesetet kamuzott

A sérült először azt állította a rendőröknek, hogy motorbalesetet szenvedett, de beszerzett bizonyítékok nem ezt támasztották alá, és végül elmondta, hogy elrabolták.

Súlyos testi sértés, emberrablás

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya emberrablás és életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetése miatt folytatott nyomozást.

Begyűjtötték az elkövetőket

A bűncselekménnyel gyanúsítható 46 éves B. Györgyöt, 33 éves Sz. Zsoltot, 25 éves M. Tamást tavaly július 9-én fogták el a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai. A 43 éves M. Brendon ellen elfogatóparancsot adtak ki, de a férfi nem várta meg, hogy a rendőrök kopogtassanak nála, július 14-én inkább feladta magát.

Ketten megléptek

A nyomozás adatai szerint a bűncselekményben még ketten vettek részt, ellenük is körözést adott ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A 47 éves V. Ákost 2021. március 19-én Ferencvárosban fogták el a Felderítő Főosztály munkatársai. 

Olaszországból haza

A 40 éves B. Zoltánt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály közreműködésével, európai elfogatóparancs alapján az olasz hatóságok fogták el. A férfit április 14-én éjszaka hozták Budapestre, a BRFK nyomozói a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren várták, majd őt is őrizetbe vették. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt vannak a videók a két hiányzó tettes lekapcsolásáról

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából