A Budapesti 11. és 22. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 50 éves férfival szemben, aki pár hónappal ezelőtt, az egyik budapesti villamoson, kirabolt egy külföldi nőt.

Pénzt akart

A vádirat szerint a vádlott 2022. szeptember 3-án délután, a 11. kerületben közlekedő 6-os számú villamoson figyelt fel a járművön utazó hölgyre. A férfi leült a nővel szemközti ülésre, majd közel hajolt hozzá, és az ujjai összedörzsölésével jelezte neki, hogy pénzt kér tőle.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fenyegetni kezdte

A magyar nyelvet nem beszélő nő megértette, hogy mit akar a férfi, és a fejét rázva jelezte, hogy nem áll szándékában teljesíteni a kérést. A férfi ekkor megismételte a kézmozdulatot, a nő azonban újra megtagadta a pénz átadását. A férfi ekkor elővett a táskájából egy fémes tárgyat.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elrántotta a fejét

A nő védekezésképpen elrántotta a fejét, a vádlott azonban továbbra is fenyegetően hadonászott felé, majd a nő hasa irányába mozdította a kezét, miközben folyamatosan pénzt követelt tőle.

Kirabolta

A nő a fenyegetés hatására elővette és kinyitotta a pénztárcáját, amiből ezután a férfi kivett 55.000 Ft készpénzt, amit eltett.

Meglökte a nőt

Az esetet észlelő egyik utas a villamosvezető felé indult segítséget kérni, a nő pedig felállt az ülésről, és megpróbált eltávolodni a támadótól. A férfi ekkor a következő megállónál leszállt a villamosról, a rendőrök azonban még a helyszín közelében elfogták.

Fegyházba mehet

A Budapesti 11. és 22. Kerületi Ügyészség az 50 éves férfit rablás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt az esetről készült videó

Kiemelt kép: ügyészség videorészlet