Az újbudai rendőrök három órán belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint 11. kerületi lakásában támadott egy idős asszonyra, eltörte arccsontját, majd kiszakította fülbevalóit és nyakláncait. A nyomozás során derült ki, hogy társával előző héten az utcán tépték ki egy idős férfi kezéből a táskáját. Mindkét támadót őrizetbe vették.

Ököllel támadt a nénire

Egy fiatal férfi kopogott be egy idős nő társasházi lakásába 2023. január 10-én 18 óra 30 perc körül, azzal, hogy egy kiló kenyeret kér. Az előszobában ököllel támadt 70 éves áldozatára, majd kiszakította fülbevalóit és aranyláncait. Az asszony súlyosan megsérült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elfogták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 11. Kerületi Rendőrkapitányság rablás bűntett minősített esete és súlyos testi sértés miatt indított nyomozást. Rövidesen azonosították a feltételezett elkövetőt, akit három órán belül a közelben fogtak el.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Őrizetbe vették

A 20 éves L. Patrikot gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. A nyomozók kikérdezték a gyanúsított egy ismerősét is, akiről kiderült, hogy lopás miatt körözik, ezért a szintén 20 éves L. Nikolaszt is őrizetbe vették.

Egy másik eset

Az adatgyűjtés során megalapozott gyanú merült fel arra, hogy a két fiatal 2023. január 4-én délelőtt a 11. kerületi Mérnök utcán egy 84 éves férfi kezéből tépték ki táskáját, abban az ügyben lopás miatt folyik eljárás.

A 18. kerületben is hasonló történt

Amint azt a Kékvillogó is megírta borzalmas dolog történt Budapesten, a 18. kerületben: egy idős házaspárra a saját otthonukban támadtak rá.

Benyitott az ajtón

rendőrség híradása szerint az eset 2022. december 26-án történt, amikor is az elkövető benyitott a kulcsra nem zárt bejárati ajtón, majd beakasztotta a biztonsági láncot maga után.  

Földre lökte a nénit és fenyegetőzött

Az előszobában befogta a 72 éves asszony száját, a földre lökte, és pénzt követelt tőle. A rabló a felesége segítségére siető 76 éves férfit fellökte, majd megöléssel fenyegette a házaspárt, mert kevesellte a kapott néhány ezer forintot.

Kizavarták

A néni segítségért kiáltozott, a bácsi pedig felesége botját felkapva kizavarta a támadót. Az idős házaspár nem sérült meg, olvasható a police.hu oldalán.

Elfogták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 18. Kerületi Rendőrkapitányság rablás bűntett miatt indított nyomozást. Még aznap azonosították a feltételezett elkövetőt, elfogatóparancsot adtak ki ellene, amely alapján az Örkényi Rendőrőrs munkatársai 2023. január 3-án a Pest vármegyei Táborfalván fogták el.

Kihallgatták

A 25 éves B. Jánost a 18. Kerületi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció