Egy teherautó és négy autó ütközött a Könyves Kálmán körúton Budapesten, a baleset miatt a Rákóczi híd felé egy sávon lassan halad a forgalom.

Teherautó és személyautók ütköztek

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. július 8-án 13 óra 40 perc körül Budapest 9. kerületében, a Könyves Kálmán körút és a Mester utca kereszteződésénél egy teherautó és négy személyautó ütközött össze. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a baleset:

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Torlódás

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a Könyves Kálmán körúton a Rákóczi híd irányába a forgalom egy sávon lassan halad; torlódásra kell számítani. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit, írja a police.hu.

Súlyos balesetek sora

Amint arról a Kékvillogó is beszámolt hétfőn négy súlyos motorbaleset is történt Magyarországon, ebből kettő halálos. A legutóbi baleset Budapesten az Árpád hídnál volt ma késő délután. A motoros súlyos sérülésekkel megúszta, de a Balatonnál és Debrecennél a helyszínen meghalt a balesetet szenvedett motoros. 

Túl gyorsan ment

A hétfő délutáni csúcsforgalom kezdetén, 16 óra előtt kevéssel egy motoros férfi haladt Pest felé a Szentendrei úti felüljárón. Az Árpád híd budai hídfőjénél, a Szentlélek térnél a forgalom kicsit lelassult a Flórián tér felől becsatlakozó járművek miatt, a motoros pedig a lejtőn lefelé lendületből, a megengedett sebességnél gyorsabban, a külső sávban gondolta kikerülni őket. 

Hiba a manőverben

A manőverbe azonban hiba csúszott, mert a buszöböl végén (a külső sávból buszmegálló lesz itt) nem követte az út vonalvezetését, hanem felhajtott a járdára, majd 30-40 méterrel később szinte nyílegyenesen a szalagkorlát mellett álló fém villanyoszlopnak száguldott.

Dráma az utakon

Motorbaleset Budapesten – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Átrepült a korláton

Az ütközés erejétől az oszlop behorpadt, a motoros pedig a szalagkorláton átrepülve visszazuhant az úttestre, ahol hatalmas szerencséjére egyetlen, Pest felé haladó jármű sem gázolta el. A mentők hosszas ápolás után súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Nagy szerencse az is, hogy a járdán nem ütött el gyalogost.

Meghalt egy motoros a Balatonnál

Meghalt egy motoros a Balatonnál is, miután személyautóval ütközött hétfőn Balatonszárszón. A baleset a 7-es főút és a Csárda utca kereszteződésében történt eddig tisztázatlan körülmények között, a motorkerékpárt vezető 44 éves siófoki férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Debrecennél is meghalt egy motoros

A Debrecenhez közeli Aradványpusztán is meghalt hétfőn egy motoros. A férfi eddig tisztázatlan körülmények között nekiütközött egy villanyoszlopnak, a helyszínen azonnal életét vesztette.

Motorbaleset Miskolcon

Miskolcon egy motorkerékpárossal ütközött össze egy személyautó, a Bollóalja utcában, szintén július 5-én, hétfő délután. A miskolci hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A helyszínelés idejére az érintett szakaszon forgalomkorlátozás volt érvényben.

Szikszón egy biciklivel közlekedő asszonyt gázoltak halálra

Szintén itt a Kékvillogó oldalán számoltunk be arról a tragikus eseményről, melynek során egy teherautó sodort el egy kerékpárral közlekedő idős asszonyt. A 71 éves asszonynak esélye sem volt túlélni a balesetet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik