Két gépkocsi ütközött össze a 11. kerületben, a Szerémi út és a Kitérő út találkozásánál. A fővárosi hivatásos tűzoltók mellett a társhatóságok is kiérkeztek a helyszínre, ahol mindkét irányban egy-egy sávon forgalmi akadály van a baleset miatt.

A 11. kerületben történt

A helyszínen a BudapestKörnyéke.hu tudósítója is ott volt, aki elmondta: a Nissan Micra fiatal hölgy sofőrje haladt a 11. kerületi Kitérő úton Budafok felé, az édesanyjával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hiába a tilos jelzés

A Szerémi úti kereszteződéshez érve tilosat mutatott a jelzőlámpa, ezért megálltak. Szabad jelzésnél elindultak volna, de lefulladt a motor – mint kiderült, ez volt a szerencséjük, ugyanis a Szerémi úton, a kifelé haladó oldalon, a megengedett sebességet jóval túllépve közlekedett egy Bosznia-hercegovinai Mercedes, amely nem lassított a tilos jelzést látva, hanem még megpróbált átjutni a kereszteződésen.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotó a helyszínről:

Fotó: GK

Kidöntött jelzőlámpa

Mivel a Nissan csak késve tudott elindulni, így a Mercedes nem csapódott a jobb oldalába, hanem a Nissan ütközött a bosnyák autó bal oldalának. A Mercedes megfarolt, balra kitört, felugratott az elválasztó járdaszegélyre, kidöntötte a jelzőlámpát, majd egy bokorra borult, végül visszafordult a kerekeire és az úttesten, a szembejövő oldal belső sávjában állt meg keresztben.

Helyszíni felvétel:

Fotó: GK

Sérültek is vannak

A benne ülő két asszony nem volt bekötve, de az utastérben felhalmozott, frissen vásárolt ruhák miatt nem zuhantak ki a járműből. Egyiküknek eltört a kulcscsontja, de másik utas is megsérült, mindkettőjüket kórházba szállították a mentők. A Nissan utasai nem sérültek meg szerencsére. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, illetve segítettek a boszniai autóban lévő ruhák kipakolásában.

A kis Micra csúnyán összetört

Fotó: GK

A 15. kerületben is baleset történt

Forgalmi lámpának ütközött egy gépkocsi a 15. kerületi Szentmihályi úton, a Nyírpalota út és az Erdőkerülő utca közötti szakaszon. A lámpa az ütközés erejétől leszakadt. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesethez a társhatóságok is kiérkeztek, valamint a tömegközlekedési társaság szakembereit is értesítették, számolt be róla a katasztrófavédelem.

Abonynál meghalt egy 46 éves férfi

Itt a Kékvillogó oldalán is megírtuk, hogy meghalt egy férfi, aki autójával lesodródott az útról és felborult vasárnap délután Abony térségében.

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az M5-ösön kiégett egy autó

Kékvillogó is beszámolt róla, hogy egy személyautó égett az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 116-os kilométernél, Kiskunfélegyháza térségében. A tűzhöz a kisteleki hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat. 

Így nézett ki az autó, miután kiégett:

Fotó: MTI/Donka Ferenc

Ez történt

Az eset kapcsán az MTI azt írja, hogy a nagy sebességgel érkező román autó belehajtott az előtte haladóba, amely az árokba csapódott és többször felborult. A román személyautó mintegy 150 métert ment tovább, majd kigyulladt és teljesen kiégett. A balesetben hárman megsebesültek.

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Donka Ferenc

A 84-es számú főúton is baleset történt

A jelenlegi információk szerint 2021. október 24-én 12 óra 15 perckor személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 84. számú főút 52. kilométerszelvényében Káld és Gérce között. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Három autó rohant egymásba

A balesetben három gépkocsi ütközött, többen sérülést szenvedtek. A rendőrök a baleset helyszínelésének idejére a főutat teljes szélességében lezárták; a Jánosháza irányából érkezőket Borgátánál terelik a 8415-ös útra, a Sárvár felől érkezőknek a főút és a 84115-ös út kereszteződésében kell lehaladniuk Gérce irányába, számolt be róla a police.hu.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: GK