Rengeteg adóssága volt az esztergomi robbantónak, aki csapdába csalta a rendőröket, mert bosszút akart állni rajtuk a kocsija lefoglalásáért. A tragédia ezután történt, egy TEK-es és maga a robbantó is meghalt. Három kommandós állapota kritikus. 

Robbantással fenyegetőzött

Már szerdán, napközben, Esztergomban robbantással fenyegetőzött egy férfi. A helyszínre a hivatalos protokoll szerint a Terrorelhárítási Központot munkatársait riasztották, a velük érkező túsztárgyaló pedig megpróbálta meggyőzni az egyre agresszívabb férfit, hogy hagyjon fel a szándékával.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lefoglalták az autóját

A robbantó kocsiját a rengeteg tartozása miatt lefoglalták. Emiatt haragudott a rendörökre, többször fenyegette őket és az ügyészeket is: azt képzelte, ők hagyták ellopni a kocsiját. Miután újra fenyegetőzni kezdett, a túsztárgyaló pszichológus 4 és fél órán keresztül tárgyalt vele. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csapdába csalta a rendőröket

Végül a férfi csapdába csalta a rendőröket. Felgyújtotta a lakást és amikor a TEK-sek rátörték az ajtót, megnyitotta a gázpalackot. Az elkövető és az a kommandós, aki először lépett be a házba, azonnal meghalt. 

Meghalt egy TEK-es 

Ezután történt a tragédia. A helyszínen a TEK egyik munkatársa meghalt, később maga a robbantó is. Több TEK-es és tűzoltó is súlyosan sérült. A Kékvillogó.hu helyszíni tudósítója úgy tudja, három TEK-es kritikus állapotban van.

Lezárták a környéket

A környéket azonnal ellepték a rendőrök és több mentőautó is érkezett. A TEK lezárta a Búbánatvölgy egy részét, 3 kilométeres körzetbe. Még a környék lakói sem engedték be több órán keresztül. Éjszaka is csak személyigazolvánnyal és lakcímkártyával mehettek haza. 

Egész éjjel helyszínelnek a környéken

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Többször ordibált 

A szomszédok nem ismerték névről a robbantót, de többször hallották, hogy artikulálatlanul veszekszik valakivel, holott többnyire egyedül lakott. Egy ott lakó, 16 éves lány azt mondta, biciklivel is félt elmenni a háza előtt. A rendőrök legalább hetente egyszer kint voltak nála. 

3 kórházban folyik az ellátás

Az eset súlyosságára való tekintettel, szerda este, az esztergomi kórházba azonnal berendelték a szabadnapos orvosokat és több osztályt is kiürítettek. A tatabányai kórházba is kiürítettek egy kórtermet, hogy fogadni tudják az égési sérüléseket szenvedett betegeket. Végül még Budapestre, a Honvédkórházba is szállítottak sérülteket. 

Nem volt halálos áldozata a TEK-nek 

A TEK-nél vagy annak elődeinél eddig legfeljebb arra volt példa, hogy megsérültek rendőrök egy-egy műveletben, de ez sem gyakran fordult elő. Az egyik ilyen, nyilvánosan is ismert eset még 2013-ban volt, amikor egy TEK-es hasba lőtte a kollégáját.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu