Egy férfi Balatongyörökön nyaralt két kisgyermekével, amikor strandolás közben a vízibicikliről a vízbe ugrott. A 4 és 8 éves fiatalok hiába várták, hogy újra felbukkanjon, ez már soha nem történt meg. A kicsiket a fürdőzők vitték a partra, édesapjukat később holtan találták meg.

Szívszorító események

Sokkoló jelenetek szemtanúi voltak azok, akik a balatongyöröki strandon töltötték az idejüket a hét elején. Egy harmincas éveiben járó családapa 4 és 8 éves gyermekével nyaralt a Balatonnál. Vízibiciklizni indult a gyerekekkel, de tragédiával végződött a kirándulás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Strandolók vitték ki a gyerekeket

A férfi minden bizonnyal felhevült testtel ugrott a vízbe. A gyerekek hiába várták, hogy előbukkanjon, a víz alatt eltűnt. A kétségbeesett kicsiket a strandolók hozták ki a vízből a partra, a vízibiciklivel együtt. Az apukát próbálták megkeresni, de nem sikerült megtalálniuk.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Utánuk utazott az édesanyjuk

A Ripost információi szerint a történtek után a gyermekek édesanyja azonnal a helyszínre utazott Budapestről és gondjába vette a gyermekeket.

Elkerült a holttest

Azóta kiderült, hogy a családapa vízbe fulladt, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya arról tájékoztatott, hogy előkerült a holttest. A rendkívüli halálesetet jelenleg közigazgatási eljárásban vizsgálják. 

Már öten vesztették életüket

Idén eddig már öten vesztették az életüket a Balatonban. Tavaly összesen 11-en haltak meg a tóban. A BudaPestkörnyéke.hu is írt róla, hogy az első áldozat idén egy ötvenéves érdi férfi volt, akinek a holttestét Balatonszemesnél találták meg júniusban.

Valószínűleg nem tudott úszni

A férfi hajnalban ment fürdőzni a Balatonba, elmerült és vissza már nem tért. Ezután a testvére értesítette a rendőrséget, a hatóságok pedig drónok segítségével álltak neki a kutatásnak. Holtteste fél nappal később került elő. A férfi feltehetően nem tudott úszni, így történhetett a tragédia.

Érthetetlen tragédiák

A Balatonnál minden évben több fulladásos haláleset történik a nyári időszakban, sokan még mindig nem veszik komolyan a vízi veszélyeket. A hatóságok évről évre felhívják a figyelmet arra, hogy felhevült testtel senki ne ugorjon a vízbe, mert könnyen tragédia történhet. A mélyebb vizeken pedig hasonlóan nagy bajt okozhat a bizonytalan úszástudás.

A rendőrség figyelmeztet

A hideg víz nagymértékben megterheli az emberi szervezetet, ezzel együtt pedig komoly veszélyt jelenthet rá. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívón vagy az ingyenesen hívható 1817-es vízi segélyhívó telefonszámon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: balatoni strand. Fotó: archív