Ahogyan azt a Kékvillogó is megírta lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a Budaörsi Járásbíróság Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsi zenész-előadóművészt.

Áramlopás

Mint megírtuk az ügyészség azzal vádolta Galambos Lajost, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, illetve megvesztegette az ellenőröket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

30 millió

A 2017-ben született vádirat szerint Galambos a mocsai és tatai ingatlanokban összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, legalább 4,7 millió forint értékben földgázt, valamint legalább 16 millió forint értékben vezetékes vizet.

Lajcsi ítélete

A 2 év 10 hónap börtön mellett Lajcsit három évre eltiltották a közügyektől, illetve pénzbüntetést is kapott és 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt ügyében a bíróság. Legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra.

Feleségét felmentették

A bíróság az ügy további két vádlottját – egyikük Galambos Lajos felesége – felmentette, 6 vádlottat pedig szintén lopás, bűnsegédlet, vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadása miatt 1 évtől 2 év négy hónapig terjedő szabadságvesztésre ítélt.

További büntetések

Két esetben végrehajtható szabadságvesztést, 3 vádlott esetében felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki, egy vádlott pedig pénzbüntetést kapott.

Lajcsi nyilatkozata

 A zenész a Blikknek nyilatkozott: Véleményem szerint a bíró hibás döntést hozott … Az indoklás általam ismert része megerősít abban a hitemben, hogy nagyon sok hiba van az ítéletben, így állapították meg a bűnösségemet … Jó hír, hogy a feleségem esetében ez megtörtént, de ez sem szépíti a jogtalan előzetes letartóztatását, amivel kapcsolatban igen komoly kárigénye lehet.

Lajcsi nem ment el

A mai ítélethirdetésen a zenész és felesége nem jelent meg. Amúgy számítani lehetett arra, hogy ma döntés születik. Az ítélet nem jogerős.

Enyhének mondható az ítélet

A bíróság figyelembe vette, hogy a vádlott, Lagzi Lajcsi állami díjjal kitüntetett művész büntetlen előéletű, három gyereke van és súlyos beteg feleségéről is gondoskodik.

Így érzi most magát Lajcsi

Galambos Lajos most az ítélethirdetés utáni első napjairól mesélt, és elmondta, hogy családi kupaktanácsot hívott össze, hogy kibeszéljék magukból ezt a traumát.

A családi chatbe írt

“Ahogy megvolt az ítélet, annyit írtam a családi chatbe: “Nyugi! Este beszéljünk!”, és este – már kérés nélkül is – mindannyian otthon voltak. A gyerekeim aggódva fogadták a híreket, de a jót látták benne, azt hogy “8 évről indult a vádindítvány, és most már két évre sikerült lefaragni! – mesélt Lajcsi a “taggyűlésről”, amin a fia, aki jogra jár szintén értelmezte a ítéletet és – ahogy a jogászcsapatom is felvázolta – van benne egy-két ellentmondás”- idézte fel az tárgyalást követő első estét az sztárzenész.

Lányát viseli meg a legjobban

A zenész az Index podcastjében elmondta, a családjából, az ítéletről értesülve a kislánya rémült meg a legjobban, ami nem is csoda, hiszen ő volt az, aki már a kezdetektől kezdve a legérzékenyebben viselte a megpróbáltatásokat.

Hibás döntés

Lajcsi szerint a bíró hibás döntést hozott, emiatt vitte az ügyvédi csapata másodfokra az ügyet, ő pedig továbbra is bízik abban, hogy a végén felmentik. A most már hét éve tartó procedúra pedig legbelül is megváltoztatta a zenész, mint mondja szeretné lezárni az eddigi életét.

Szeretne jóval szerényebben élni

“Eljutottam oda, hogy szeretnék jóval szerényebb, nyugodtabb életet élni, mert megértettem, hogy kevesebb is elég! Ezért nemsokára kiárusítja a birtokán felhalmozott javakat, értéktárgyakat, egyéb ingóságokat: Egy rendes “garázsvásárt” rendezek és a befolyt összegből nemes ügyeket szeretnék támogatni! – fogalmazott az eddig igencsak fényűző módon élő mulatós zenész. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Galambos Lajos – Forrás: YouTube