Elképesztő videót hozott nyilvánosságra ma a rendőrség. Hétfőn egy elektromos Mercedessel ütközött a HÉV. Nem sérült meg súlyosan senki, most kiderült, hogy sokkal nagyobb szerencsétlenség is történhetett volna. Az esetről készült elképesztő videót a cikkünk alján nézheted meg.

HÉV és Mercedes ütközött

Ahogy azt elsőként a BudaPestkörnyéke.hu hírportál megírta, egy HÉV-szerelvény és személyautó ütközött a főváros 15. kerületben hétfőn délután. A vonat huszonöt méteren tolta maga előtt az autót. A balesetről exkluzív felvételeket jelentettünk meg. Ezeken jól látszik, hogy mennyire összetörött a luxus elektromos Mercedes. A sofőrt kórházba szállították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A baleset képei

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu
Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Brutális baleset

A rendőrség ma hozta nyilvánosságra azt a térfigyelő kamerával készült felvételt, amelyen jól látszik a brutális baleset. A cikkünk alján elérhető videón döbbenetes pillanatok nézhetők vissza, hiszen centiken múlott, hogy a HÉV előtt tolt Mercedes nem sodort el egy gyalogost.

Átrongyolt az átjárón

A felvételen látszik, hogy a HÉV menetrend szerint érkezett a megállóba, a HÉV-átjárón viszont ész nélkül megpróbált átrongyolni az elektromos luxus Mercedes sofőrje. Érthetetlen miért nem vette észre a pirosan villogó lámpát vagy a pár méterre érkező zöld szerelvényt.

Egy pillanat alatt történt a baj

A döbbenetes képsorokon az is jó látszik, hogyan gyűri a HÉV maga alá egy pillanat alatt a 25 milliós autót, majd annak roncsa miként tépi ki gyufaszál módjára a jelzőoszlopokat, amely mellett egy hölgy áll. A megálló végében ácsorgó hölgy lélekjelenlétén múlt, hogy nem lett baja. Minden egy pillanat alatt történt. Elugrott az oszlopokat döntő, a Mercedes roncsát maga előtt toló HÉV elől.

Vészfékezés

Az is látszik, hogy minden porzik, majd a HÉV vészfékezéssel megáll, előtte a Merci roncsai, közben a másodpercekkel korábban elugrott hölgy ott áll döbbenten az utcasarkon és látja, hogy mit úszott meg.

Valóságos csoda, hogy senkinek nem lett baja

A roncsban ülő 55 éves sofőrnek és 15 éves utasának hatalmas szerencséje volt, hogy egy ilyen baleset után nem lett súlyosabb sérülésük. A HÉV-en utazók közül nem sérült meg senki, mint ahogyan a gyalogos sem.

Másokért is felelősséggel tartozunk, ha vezetünk

A rendőrség közösségi oldalán arra emlékeztetnek, hogyha járműbe ülünk, nemcsak magunkért, hanem a többi közlekedő testi épségéért is felelősséggel tartozunk, így a figyelmünket egy valamire kell összpontosítanunk; a vezetésre.

Visszafordíthatatlan eseménysorozat

A rendőrség oldalán így fogalmaznak: „Vezetés közben a legapróbb figyelmetlenség elég ahhoz, hogy egy visszafordíthatatlan eseménysorozatot indítsunk el, amelyre többé sem ráhatásunk, sem beleszólásunk nem lesz. Ezért kérjük mindig, hogy tartsák be a szabályokat, és vezetés közben figyeljék a lámpákat, útjelző táblákat, útburkolati jeleket, a környezeteteket és természetesen a többi közlekedőt is. És, hogy lehet-e egyszerre ennyi mindenre figyelni? Igen lehet, higgadtan, türelmesen, a sebességhatárokat betartva mindenre jut idő. Döntsünk úgy, hogy hazaérjünk, hogy mindenki hazaérjen!” – írják a rendőrség közleményében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a videó a balesetről

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból