A Budapesti 14. és 16. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfival szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. Az elkövető törött sörösüveggel támadt egy általa nem ismert külföldi férfira az Örs vezér terén.

Ittas volt

A vádirat szerint a férfi 2022. május 28-án, este, a 14 kerület, Örs vezér terén – erősen ittas állapotban, kezében egy sörösüveggel – odalépett a téren beszélgető, általa nem ismert ukrán állampolgárú sértetthez. A férfi a sörösüveget – előzmény nélkül – eltörte, majd egy alkalommal a törött üveggel kis erővel megszúrta a sértett nyakát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megsérült

A szúrás következtében a másik férfi a nyakán könnyebb, 8 napon belüli sérülést szenvedett, azonban a használt eszközre és a támadott testtájékra tekintettel a vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy 8 napon túl gyógyuló testi sérülést okozzon.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Börtönbe mehet

A Budapesti 14. és 16. Kerületi Ügyészség a támadót – aki állt már korábban bíróság előtt – súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vádlott jelenleg letartóztatásban van.

A felvételen a támadás látható:

Borzalom a 16. kerületben

Amint azt a Kékvillogó is megírta vakon szurkálta meg a feleségét egy férfi még decemberben, a 16. kerületben Úgy tudni a vagyon és a gyerekek miatt is folyt a harc a szülők között.

Egyből dühös lett

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportál is beszámolt róla, R. Attila már korán reggel odament ahhoz a 16. kerületi áruházhoz, ahol a neje dolgozott. Miután meglátta, hogy Mónikát egy idegen férfi szállítja, kővel bedobta a kocsi hátsó ablakát, majd kirángatta az asszonyt, akit a zsebkésével hátba szúrt, a nő új párját pedig a combján sértette meg.

Felgyújtotta az autót

Ezután a riválisa járművébe pattanva elmenekült, majd a kocsit egy mezőn felgyújtotta. A megkéselt pár a közeli mentőállomásra sietett segítséget kérni, onnan vitték őket kórházba. A 39 éves nő életveszélyesen, 52 éves párja, Zsolt súlyosan sérült.

Letartóztatták

Az életveszélyt okozó testi sértéssel, súlyos testi sértéssel, jármű önkényes elvételével és rongálással is meggyanúsított R. Attilát decemberben állították bíróság elé, ahol hosszas tanakodás után elrendelték a letartóztatását. A Blikk információi szerint ezzel az incidenssel egy rengeteg balhéval tűzdelt, elmérgesedett, hosszú házasság végére került pont végérvényesen.

Vagyonelosztási vita

Attilának és Mónikának három gyermekük született, a legnagyobb már felnőttkorú. A családfő örökölt házában éltek együtt, aminek a felét néhány évvel ezelőtt ráíratta a nejére, de a velük élő idős édesanyját hagyta meg rajta haszonélvezőnek. Ez azt jelenti, hogy az asszony engedélye nélkül nem értékesíthetik a részét – magyarázta a Blikknek a család egyik, az ügyre rálátó közeli ismerőse.

Elköltözött az asszony

„A házasságuk megromlott, Mónika pedig elköltözött otthonról egy férfihoz. Ment a harc közöttük, a nő tudtommal ugyanis szeretett volna pénzt kapni a házrésze után. Emiatt gyakran balhéztak is egymással. Az ominózus napon Attila azért ment a nő munkahelyéhez korán reggel, mert a gyerekeik már hetek óta betegeskedtek, és szerette volna, ha hazajön hozzájuk”.

Előkerült a bicska

„Ekkor meglátta a felesége párját, amitől feldühödött. A svájci bicskája csak azután került elő, hogy a riválisa lefújta paprika spray-vel és többször megütötte. Ekkor kezdett hadonászni a késével, de nem is látott semmit, hiszen lefújták az arcát”– mondta az ismerős.

Kórházban vannak az áldozatok

A férfi a kocsi benzincsövét elvágva engedte le belőle az üzemanyagot, így gyújtotta fel azt. Mivel egy népszerű márkakereskedésben autószerelőként dolgozik, nem okozott neki különösebb gondot a procedúra. R. Attila hosszas vallomásában a botrány részleteiről pontosan beszámolt, az áldozatok pedig a kórházban mondhatták el a saját verziójukat.

Korábban is voltak problémák

A férj és felesége között nem ez az volt az első eset, ami jogi procedúrát vont maga után. Egy vitájuk során, néhány hónappal ezelőtt, a nő megharapta Attila kezét, emiatt a férfi feljelentette, magánvádas eljárás indult könnyű testi sértés miatt.

Rokonoknál vannak a gyerekek

A környezete szerint a büntetlen előéletű támadó alapvetően rendes családapa, most azonban túl messzire ment. A gyerekekre jelenleg a rokonok vigyáznak.

Nem akarta bántani

„Ügyfelem a szemébe fújt paprika spray-től nem láthatott semmit, amikor a kés előkerült. A feleségét egyáltalán nem akarta bántani, nagyon sajnálja a történteket” – mondta a gyanúsított kirendelt védője, dr. Unti Roland. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció