Pénteken, dél körül csőtörés miatt elárasztotta a víz a győri Lajta utat, a Marcalváros I. lakótelepen. A víz a Lajta út-Bakonyi út kereszteződésnél tört fel, és az egész környéket egy hömpölygő folyóvá változtatta.

Csőtörés Győrben

A győri csőtörésről maga a polgármester, Dr. Dézsi Csaba András számolt be egy Facebook-bejegyzésben, és mint írta, már szólt is a Pannon-Víz Zrt igazgatójának, Rácz Attilának a problémával kapcsolatban – írja a Kisalföld.

Ezt az utat árasztotta el a víz

Kereszteződésnél volt a csőtörés

A brutális vízmennyiség a Lajta út-Bakonyi út kereszteződésnél ömlött ki az útra, a víz az aluljáró előtt tört fel a felszínre. A polgármester tájékoztatása szerint a szakemberek már úton vannak a csőtöréshez. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ömlött a víz

Képviselő a helyszínen

Az eset kapcsán a polgármester riasztotta Borsi Róbert képviselőt is, aki azonnal a helyszínre sietett.

11 percen belül kiérkeztek

A helyszínre érkező Pannon-Víz Zrt. szerelői 11 percen belül kint voltak a helyszínen, és elkezdték lezárni a sérült vezetéket. Mivel a vízből több száz köbméternyi folyt ki az utakra, ezért Marcalváros magas épületeiben még a víznyomás is lecsökkent.

Elárasztotta az utat a víz

Főnyomócső hibásodott meg

A kiérkező szakemberek szerint a Lajta úton egy 300 milliméter átmérőjű főnyomócső roppant szét, és ezért ömlött ki a víz a felszínre. “A Pannon-Víz Zrt. munkatársai a helyszínen vannak, dolgoznak a hiba elhárításán” – mondta a lapnak Tóth László, a diszpécserszolgálat vezetője.

Lehet, nem kell elzárni a vizet

A polgármester közben arról írt, hogy olyan információ birtokába jutott, miszerint elképzelhető, ha minden jól megy, hogy nem kell elzárni majd a vizet sehol. Ugyanakkor figyelmeztetett, hogy nyomásproblémák attól még adódhatnak, de ez egy ilyen eset kapcsán természetes.

Így tört fel a víz

Estére megjavíthatják a vezetéket

Dézsi Csaba András szerint, ha minden jól megy, akkor a szakemberek estére helyreállítják a hibás vezetéket. A városvezető még azt is írta, hogy a Győr-Szol Zrt 16:00 órakor vonul fel takarítani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a csőtörés

Kiemelt kép: Hömpölygő víz – Fotók forrása: Facebook/Köszönjük a posztolónak!