Halálos baleset történt újév napján az M1-es autópályán, a Komárom-Esztergom megyei Bábolna térségében. Ugyanakkor nem ez volt az egyetlen durva baleset az autópályán…

Újév napján történt a baleset

Az eddigi információk szerint újév napján, 2021. január 1-jén 7 óra 50 perc környékén Bábolna térségében, az M1-es Győr felé vezető szakaszán, a 90-es kilométerszelvénynél egy személygépkocsi nekirontott egy leállósávban haladó közútkezelő útellenőr járművébe – értesült a Deltahírek Gányai Balázs rendőrségi szóvivőtől.

Bábolna térségében ütköztek

Komáromi tűzoltók siettek a helyszínre

A hírportált Csekéné Dr. Laczkó Melinda katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatta, hogy a baleset helyszínére a komáromi és ácsi tűzoltók érkeztek ki, akik feszítővágóval mentették ki az autóba szorult embereket.

A személygépkocsi teljesen összetört

Ketten utaztak a személygépkocsiban

A balesetező járműben ketten tartózkodtak, a kocsi sofőrje, egy nő, súlyos sérüléseket szenvedett, az oldalán ülő utas, egy 37 éves férfi viszont olyan komoly sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Kórházba szállították a sérülteket

A mentők kórházba szállították az autó sofőrjét és az útellenőrt. A baleset során szétroncsolódott autók elfoglalják a forgalmi sávokat, ezért az érintett útszakaszt lezárták. Az arra közlekedők a 86-os kilométerszelvénynél, Komáromnál tudnak az autópályáról letérni.

Az útellenőrző autó is durván összeroncsolódott

Másik baleset is történt az M1-esen

2021. január 1-jén történt egy másik baleset is az M1-es autópályán, amit egy fehér Opel sofőrje hozott össze az M1-es Budaörsi szakaszánál – írja a Blikk.

El akart menekülni a rendőrök elől

A lap úgy tudja, hogy az egyenruhások péntek délelőtt figyeltek fel a fehér Opelre, amelyet követni is kezdtek. Ámde a sofőr nem állt meg a rendőrségi jelzésre, és megpróbált meglógni a rendőrök elől, így egy benzinkúthoz hajtott be, de ott nekiütközött egy útelválasztónak, balesetet szenvedett.

Ittas volt és jogosítvánnyal sem rendelkezett

A rendőröknek sikerült utolérniük a balesetező járművet, és kiderítették, hogy a jármű sofőrje nem csak részeg volt, de jogosítvánnyal sem rendelkezett. A Blikk úgy tudja, hogy az autóban ült egy gyerek is, akinek az állapotát mentőautóban vizsgálják ki.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: deltahírek.hu/Ács Krisztián