Csütörtök délután egy ponyvás Iveco Daily kisteherautó borult árokba az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Táborfalva térségében, miután egy német felségjelzésű, de román férfi által vezetett BMW X5 hátulról belerohant.

Becsapódott a BMW

A látási viszonyok eléggé korlátozottak voltak a zuhogó havas eső miatt, ennek ellenére az X5 vezetője 150 kilométer per órás sebességgel haladt, amikor utolérte a jóval lassabban közlekedő kisteherautót. A jelentős sebességkülönbség miatt a román sofőr már nem tudta a BMW-t lelassítani, amely így az Iveco hátuljának csapódott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A tetejére borult az Iveco

A kisteherautó vezetője a nagy erejű ütközés hatására elvesztette uralmát járműve felett, az Iveco lesodródott az úttestről, majd az árokban a tetejére borult, a BMW pedig a leállósávban tudott megállni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Számon kérték a baleset okozóját

Mindkét járműben csak a sofőr utazott, egyikük sem sérült meg, a kisteherautó vezetője ki is tudott mászni a roncsból, mielőtt a tűzoltók odaértek, majd számon kérte a román férfit, mégis hogy gondolta a száguldást ilyen időjárási körülmények között.

Egy sávon a forgalom

A helyszínre a dabasi hivatásos és a lajosmizsei önkéntes tűzoltók vonultak, majd áramtalanították a két roncsot. Az autópálya forgalma a helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladhatott. Az Iveco, amely üresen közlekedett, egyelőre az árokban van, annak a műszaki mentésére holnap délelőtt kerül majd sor, akkor újból forgalomkorlátozásra lesz szükség.

A baleset helyszíne

A baleset helyszíne

A baleset helyszíne

Tragédia az M0-son

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy tragédia történt szerdán az M0-s autóúton. Győr felé, az M5-ös autópálya lehajtója után egy magyar rendszámú Toyota Hiace ütközött egy horvát konténerszállító nyergesvontatónak. A karambol következtében a Toyota vezetője a helyszínen életét vesztette. 

Dráma Dabason

A BudaPestkörnyéke.hu tudósított arról korábban, hogy Dabas külterületén meghalt egy kerékpáros, akit személyautó gázolt el. A gépkocsit egy inárcsi nő vezette. A helyiek szerint az arra közlekedők 90 százaléka gyorsan hajt, de az illetékesek eddig a lakossági bejelentések ellenére sem tettek semmit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: www.bakosautomentes.hu