Azt nem tudni, hogy pontosan mi váltotta ki az incidenst. Mindenesetre a zenekar menedzserének közlése szerint nem a támadókon múlt, hogy áldozatuk életben maradt.

Meghökkentő közlés

Munkavégzés közben, számunkra érthetetlen módon, tettlegesen bántalmazták a Republic zenekar technikusát – közölte szombat délelőtt Facebook-posztjában Dunaszerdahely önkormányzata. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sajnálják ami történt

Egyúttal jelezték, mind ők, mind a Csallóközi Vásár szervező csapata ezúton teljes mértékben elhatárolódik a péntek este történtektől és mélységes sajnálatukat fejezik ki az esettel kapcsolatban. Hozzátették, elítélik a biztonsági szolgálat munkatársainak tettét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Maradnak a jó kapcsolatok

Munkatársainkkal minden szükséges támogatást megadunk az atrocitás elszenvedőjének, egyben reméljük, hogy a zenekar, a város és a szervezőbizottság között eddig kialakult jó kapcsolatot ez az ügy nem fogja befolyásolni – zárul a tájékoztatás.

Éppen lepakoltak

A Paraméter megkérdezte az egyik jelenlévőt is, de ő maga nem látta az atrocitást, csupán a földön fekvő áldozatot, illetve egy hozzá tartozó lányt, aki sírt. Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy az egész incidens akkor történt, amikor a technikus a zenekaruk felszerelését pakolta volna le a színpadról.

Tippelni lehet csak a miértekről

Az eset a backstage-ben, a színpad melletti részen történt, amikor a Republic már levonult , s a TNT zenekar állt fel. Azonban utóbbit hamar félbe kellett szakítani az időjárás miatt. Úgy tudni, ezen tények is közrejátszottak az incidensben.

Először tagadtak, majd beismertek

Egy biztos: a sérült technikust mentő látta el, azonban azt nem tudni, hogy milyen súlyosak a sérülései és kórházba kellett-e szállítani. Később aztán a zenekar menedzsere is reagált a verekedésre. Németh Erika szerint a biztonsági szolgálat csak azt követően ismerte el a bántalmazást, hogy megmutatták nekik az esetről készült felvételeket.

Egy hajszálon múlt

Utóbbi videót az egyik szemtanú készítette. „Mélységesen felháborít hogy akik azért vannak ott hogy a zenekart,és annak stábját védjék (bár nem tudom kitől kellett volna) pont azok minden ok nélkül a technikusunkat leütötték,aki kórházba került és egy hajszálon függött hogy megúszta”.

Akár meg is ölhették volna

Hozzátette, az illető sajnos egy darabig nem tud dolgozni, ám a lényeg most az, hogy életben maradt, de „ez nem a négy alakon múlt akik rárontottak”. Közölte azt is, hogy okuk nem lehetett a támadásra, és azt meg sem tudták magyarázni.

Maradtak még kérdések

Így tehát egyenlőre nincsenek arról sem biztos információk, hogy pontosan mi volt az az ok, amely miatt veréssé fajult a nézeteltérés. Arról sincsenek bővebb információk, hogy a szlovák rendőrség indított-e eljárást a történtekkel kapcsolatban.

(Kiemelt képünk a Republic dunaszerdahelyi fellépésén készült, forrás: a zenekar Facebook-oldala.)