Egy sniccerrel, egy gumilövedékes gáz-riasztó fegyverrel, valamint gyors kötözővel felszerelkezve jelent meg egy Pest megyei férfi volt barátnőjénél, akivel már hónapokkal korábban szakítottak. A férfi exét felhasználva szeretett volna végezni annak új barátjával.

Mivel a nő háza nem volt zárva, a férfi gond nélkül bejutott az épületbe. Miután a nő kérdőre vonta, az elkövető azonnal, körülbelül 1 méterről mellkason lőtte és egy ágyra lökte. Ezután közölte vele, hogy megkötözi és arról felvételt készít, hogy azzal csalja oda annak új barátját, akit ezután meg fog ölni.

A nő erre dulakodni kezdett a támadóval, majd kihasználva, hogy az ablak nyitva volt, kiugrott a kertbe. A férfi követni kezdte, s amikor utolérte a nőt, megragadta a haját, majd közvetlen közelről a karján, illetve a két szeme között meglőtte a gumilövedékes fegyverrel, végül fejbe vágta az áldozatát – számolt be róla a Ripost.

Ennek ellenére a nőnek sikerült kiszabadulnia és az utcára futva egy arra haladó autóstól kért segítséget. Kizárólag a szerencsének köszönhető, hogy nem került életveszélyes állapotban.

Pest Megyei Főügyészség a tavaly januárban történt ügy miatt életveszélyt okozó testi sértés kísérletével és emberölés előkészületével vádolta meg a Pest megyei férfit.

Kiemelt kép: Illusztráció