Gondatlanság okozta egy nő halálát. A Nógrád megyei rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 46 éves férfit.

Eljárás folyik

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 46 éves diósjenői lakos ellen.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

FRISS!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Áramütés érte a nőt

A sértett a diósjenői családi házában 2022. február 5-én zuhanyzás közben áramütést szenvedett, amelynek következtében a helyszínen életét vesztette.

Végzettség nélkül

A nyomozás adatai szerint 2022. február 5-ét megelőző időben a megfelelő szakmai végzettséggel nem rendelkező 46 éves férfi az épületben végzett villamos hálózat kiépítése során a vezetékek csatlakozását több helyen szabványellenes módon – fázis és védővezetékeket összekötve – építette ki.

Halálos baleset

A szabálytalan szerelés következtében az ingatlan vízhálózata és elektronikus berendezései villamos feszültség alá kerültek. A megalapozott gyanú szerint a halálos baleset bekövetkezésében közrejátszott a terhelt mulasztása, amellyel a villanyszerelési tevékenysége során a családi házban tartózkodók életét, testi épségét gondatlanságból közvetlen veszélynek tette ki.

Beismerte

A nyomozók előállították és gyanúsítottként kihallgatták a férfit, aki a cselekmény elkövetését beismerte, áll a rendőrség közleményében.

Ez is érdekelhet:

Ezt kéri a rendőrség

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy villanyszerelési munkát csak megfelelő szakmai végzettséggel rendelkező személy végezhet, továbbá a munkavégzés során a vonatkozó előírásokat maradéktalanul be kell tartani, így a hasonló halálesetek elkerülhetőek!  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu