Futóláncon tartotta a kutyáját egy férfi Veszprém megyében. A rendőrök találtak rá lesoványodott állatra, majd helyezték biztonságba.

Az intézkedő rendőrök vették észre

A lesoványodott állatra 2023. január 25-én délelőtt Dabronyban figyeltek fel az Ajkai Rendőrkapitányság egyenruhásai, amikor egy lakóháznál intézkedtek. A rendőröknek az tűnt fel, hogy a néhány méteres láncon tartott kutya számára a gazda nem biztosított megfelelő körülményeket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem kapott se enni, se inni

A közepes nagyságú eb 44 éves tulajdonosa nem adott élelmet és az ivóvizet az állatnak, így az kénytelen volt az udvaron lévő összegyűlt csapadékvízből inni. Az állattartó továbbá arról sem gondoskodott, hogy a futólánc környezetébe kutyaházat, vagy olyan alkalmatosságot helyezzen el, mely eső, szél, illetve hideg ellen védelmet, fedelet nyújtott volna.

Állatorvoshoz vitték

A rendőrök által helyszínre hívott hatósági állatorvos megerősítette, hogy a kutya tartásának körülményei és az egészségi állapota állatkínzásra utaltak. A kiérkező állatvédők gondoskodtak az eb megfelelő körülmények közé helyezéséről, az állatorvos pedig arról, hogy az mielőbb orvosi kezelésben részesüljön.

Helyszíni felvétel:

Eljárás indult

Az ügyben állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás az Ajkai Rendőrkapitányságon.

Rengeteg eset

Még a BudapestKörnyéke.hu számolt be róla tavaly januárban, hogy az erzsébetvárosi nyomozók azzal gyanúsítanak egy budapesti nőt, hogy azért pusztult el öt macskája, mert költözéskor korábbi lakásában hagyta őket.

Túlélők

Két állat még életben volt, amikor kinyitották a lakást, bár nagyon legyengültek, ők esélyt kaphattak egy új életre.

Az önkormányzat szólt

A 7. kerületi önkormányzat szólt a rendőrségnek január 20-án, hogy az egyik kerületi ingatlanban több macska tetemét találták meg. A rendőrség helyszíni szemlét tartott, és akkor találták meg a két még élő állatot is.

Elismerte, de szerinte a macskák elvadultak

A lakás korábbi gazdáját, a nőt gyanúsítottként hallgatták ki. Állatkínzás miatt kérdezték. Elismerte, hogy otthagyta a macskákat és sajnálja a történteket. Azt mondta a rendőröknek, hogy nem volt kire bíznia az állatokat, befogásukra pedig nem volt mód, mivel elvadultak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu