Holtan találtak egy helybéli férfit szombat reggel egy szentesi lakóház előtti vízelvezető árokban, az áldozat halálát feltehetően kutyaharapás okozta – közölte a rendőrség a honlapján.

Nagytestű kutya ment neki

A helyszíni szemle adatai szerint az 53 éves férfi halálát két, a közelben tartott nagytestű kutya harapásaitól származó sérülések okozhatták. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Vizsgálódik a rendőrség

Az állatok gazdájának felelősségét a rendőrség vizsgálja. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt indult nyomozás ismeretlen tettes ellen.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem ritkák a kutyatámadások

Itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk róla, hogy lelki és testi sérülései sem gyógyultak be annak a 9 éves kislánynak, akit egy kutya brutálisan megtámadott még két évvel ezelőtt Balatonfüreden. A szerencsétlen kislány súlyosan megsérült, az eljárás viszont mégsem zajlott le gördülékenyen.

Nagy testű kutya bántotta

A 9 éves Lilien egy szomszédban lakó barátnőjéhez ment át, akivel az udvaron kezdtek el játszani. A hintaágyban ültek, amikor megjött egy idős nő, aki szintén vendégségbe érkezett a nagy testű kutyájával. “A pórázt levette róla, az állat pedig engem kezdett el nézni. Elsétáltam mellette, nem léptem rá a farkára, de ő elkezdett morogni és megtámadott” – mondta a Blikknek Lilien.

Megharapta

A kislány elmondása szerint a kutya beleharapott az oldalába, és ráncigálta is. Lilien a földre került, és a fejét is beütötte. Az apja szerint érthetetlen, hogy egy ilyen vad kutya szabadon volt engedve, és nem volt rajta szájkosár.

Hívták a mentőket

“Úgy ordított, mint egy sakál, a kutya kiharapott az oldalából egy darabot. Az édesanyjával odasiettünk, majd hívtuk a mentőt és a rendőrséget” – mondta az apa, aki hozzátette, hogy a kálváriájuk csak ezután, a kórházban kezdődött. Kiderült ugyanis, hogy a kislány csupán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, és emiatt a rendőrség nem indította el az eljárást. A családfő panaszára végül elismerték, hogy hibáztak, így aztán az eljárás is elindulhatott.

Hatóságokhoz került az ügy

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tavaly áprilisban gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 77 éves balatonfüredi asszony ellen, és amikor a rendőrök befejezték a nyomozást, átadták az iratokat az ügyészségnek. A kislány édesapja szerint ezután – mivel a nő egyik rokona egy ismert jogász a megyében – a Veszprém Megyei Főügyészség elfogultságra hivatkozva átadta az ügyet a Fejér Megyei Főügyészségnek.

Visszakerült a rendőrséghez

Akkor kezdett bonyolódni a kutyaharapás ügye, amikor az ügyészség visszaadta az ügyet a rendőrségnek, hogy egy igazságügyi állatorvos vizsgálja ki a kislányt megharapó kutyát. A család döbbenten látta, amikor tavaly novemberben a rendőrség mégis az eljárás megszüntetéséről döntött.

Mély nyomokat hagyott benne

“Liliennel pszichiáter foglalkozott az eset után, de ő a mai napig nem tudta feldolgozni a történteket” – mondta a kislány édesapja, aki azt is elárulta, hogy amikor a nyomozás lezárása miatt panaszkodott, elutasították. A rendőrség szerint ugyanis a 77 éves asszonyt még gondatlanság sem terheli, mivel „a kutya által tanúsított magatartásra hirtelen, egy őt ért hatás következtében került sor”.

Küzd az igazságért

Az édesapa nem akarja hagyni, hogy eltussolják a lánya ügyét. “Újabb feljelentést teszek, hogy kiderüljön az igazság” – mondta.

Csak baleset volt?

A szakvélemény megállapítása szerint az ügyben nem történt kutyatámadás, mert a szakértő szerint a kutya azért harapta meg a kislányt, mert ő véletlenül fájdalmat okozott neki, és az állat belekapott az áldozatába. Ezek szerint a vizsgálat arra jutott, hogy az eset csupán egy kivédhetetlen baleset volt – közölte korábban a lappal a a Fejér Megyei Főügyészség. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció