A 16. kerületi nyomozók állatkínzással gyanúsítják azt a férfit, aki vasrúddal verte saját kutyáját.

Fémbottal ütötte az állatot

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 16. Kerületi Rendőrkapitánysága állatkínzás vétsége és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki a gyanú szerint 2022. február 21-én este egy teleszkópos fémbottal ütlegelte a kutyáját a főváros 16. kerületében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kábítószer is volt nála

Az esetről bejelentés útján szereztek tudomást az egyenruhások, akik 22 óra 56 perckor a helyszínen elfogták a férfit. A férfinél ekkor kábítószergyanús növényi törmeléket is találtak, és azt is megállapították, hogy a kutya bántalmazása közben az egyik közelben parkoló autó tükre letört.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pozitívat tesztelt

A férfi lakóhelyén néhány gramm kábítószergyanús anyagot is lefoglaltak, valamint a vele szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

Előállították

A 42 éves Sz. Károlyt a BRFK 16. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol a nyomozók kábítószer birtoklása vétség, garázdaság vétség, valamint állatkínzás vétség kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Sz. Károly a gyanúsítás ténye miatt nem élt panasszal, az abban foglaltakat elismerte, érdemi vallomást azonban nem tett.

A bántalmazott kutyát biztonságba helyezték

A rendőrség a bántalmazott kutyát állatvédők telephelyén helyezte el, az eset további körülményeit pedig szakértők bevonásával vizsgálja, írja a police.hu.

Pár napja a Jászai Mari téren egy nő ütlegelte a kutyáját

Amint azt a Kékvillogó is megírta a Budapesti Rendőr-főkapitányság 13. Kerületi Rendőrkapitányságának járőrei egy bejelentést követően mentek a Jászai Mari térre 2022. február 18-án délután. A telefonáló elmondta, hogy egy nő rugdossa, rángatja a kutyáját a téren.

Megpróbált elmenekülni

Amikor a rendőrök megérkeztek, az állatkínzó megpróbált elfutni előlük, de elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elvették tőle a kutyát

A nyomozók a 36 éves L. Mariannt állatkínzás vétsége miatt hallgatták ki, a bántalmazott kutyát pedig átadták az Állatmentő Liga munkatársainak, írta meg a police.hu.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik