Egészen szörnyű dolog történt Békés vármegyében, ahol egy férfi arra kényszerítette terhes élettársát, hogy a testét árulja. A Békés Vármegyei Főügyészség most emelet vádat emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt a 20 éves, sarkadi férfi ellen.

Anyaotthonban élt

A vádirat szerint a férfi 2020. év végén az interneten ismerkedett meg a nővel. Az anyaotthonban élő nő két kiskorú gyermekével – 3 éves kislánnyal és a 1,5 éves kisfiúval – Sarkadra, a fiatal férfihoz költözött, aki a szüleivel élt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kényszerítette

A férfi jövedelemmel nem rendelkezett, a családi pótlékból és GYES-ből éltek, majd a kiszolgáltatott helyzetben lévő párját arra kényszerítette, hogy árulja a testét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Zsarolta

A férfi érzelmileg zsarolta a nőt azzal, hogy ha nem teszi ezt meg, akkor nem lesz pénz élelemre, és a gyermekeket el fogják venni tőle. Amikor a nő abba akarta hagyni, a férfi megverte, és akkor is bántalmazta, ha szerinte keveset keresett.

Terhes volt

A nő a fenyegető magatartás hatására 2021 márciusától 2021 októberéig Békéscsabán, külterületi utak mellett dolgozott, hetente legalább 3 napon, naponta 7-8 órán keresztül úgy, hogy közben állapotos volt.  A 2.500.000 forint bevételt a nő minden esetben átadta, amit a férfi részben a megélhetésükre fordított, a fennmaradót magára költötte, illetve kábító hatású anyagokat vásárolt.

A nő gyerekeit is bántotta

A férfi nő gyermekeit is rendszeresen bántalmazta. A kicsiket a karjánál fogva megrázta, ellökte, illetőleg több alkalommal minden ok nélkül, vagy azért, mert sírtak, megpofozta őket. A férfi rendszeresen kiabált a gyermekekkel, akik annak is szemtanúi voltak, ahogy a férfi az édesanyjukat bántalmazta. A gyermekekben a férfi agresszív magatartása olyan félelmet váltott ki, hogy sok esetben már akkor sírva fakadtak, ha csak meglátták.

Meglopta a testvérét

A fiatal férfi 2021. november végén megjelent a lánytestvére sarkadi lakóházánál, a ház bezárt bejárati ajtaját benyomta, és bement a házba. A férfi a házból különféle ruhaneműket, hangfalat, pelenkát és PB gázpalackot tulajdonított el közel 60.000 forint értékben.

Mehet a börtönbe

A főügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit fegyházbüntetésre ítélje, állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és 2.500.000 forint erejéig rendeljen el vagyonelkobzást.

Gyerekek közelébe sem mehetne

Az ügyészség indítványozta továbbá, hogy végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné. A főügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült közel 700.000 forintot kitevő bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik.