Két holttestet találtak január 29-én, az esti órákban jászszentandráson, egy családi házban. A rendőrség tájékoztatási szerint egy anya és 3 éves gyermeke halt meg. A gyerek halálát gyilkosság, a nőjét pedig öngyilkosság okozta.

Anya és gyermeke halt meg

Az édesanya és gyermeke holttestét január 29-én, az esti órákban találták egy jászszentandrási családi házban. Az elsődleges adatok szerint a hároméves gyermek halálát idegenkezűség okozta, a 40 éves nő pedig öngyilkos lett.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nyomozás indult

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság az ügyben – emberölés bűntett elkövetése miatt – büntetőeljárást indított – közölte a police.hu. Az eset körülményeit a hatóság szakértők bevonásával vizsgálja, amelynek részleteiről a rendőrségnek nem áll módjában bővebb tájékoztatást adni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mellkason szúrta a gyerekét

2019 novemberében, egy kunszentmártoni nőnek, T. Júliának az a tévképzete támadt, hogy a kisfiát „megszállta az ördög”., ezért egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel mellkason szúrta a gyerekét.

„Azt hittem, lidércálom”

„Egy pillanatig azt hittem, ez egy lidérces álom.  Az inge felül szét volt szakítva, a mellkasa közepén egy vízszintes vágás húzódott” –mondta az eset után a gyászoló édesapa.

A párja kért segítséget

Amikor a párja hazaért és meglátta, mi történt, felkapta a vérző gyereket és a közeli presszóba rohant segítséget kérni. Hiába érkezett azonban gyorsan a helyszínre egy mentőautó és egy mentőhelikopter is, már nem tudták megmenteni a kisfiú életét.

A kocsmában megpróbálták újraéleszteni

Majd így folytatta: „A teremben óriási lett a kétségbeesés, de valaki felkiáltott: „Egészségügyis vagyok, kezdjük meg azonnal az újjáélesztést!” Én a gyerek pulzusát figyeltem, a szakember pedig finom mozdulatokkal elkezdte nyomkodni a mellkasát. Egyszer, kétszer még éreztem nagyon halvány lüktetést a csuklójánál, de lehet, hogy ezt most már csak képzelem. Közben valaki mentőt is hívott, ők pillanatok alatt a helyszínen voltak, hosszú időn át minden megtettek a kicsiért, de sajnos sikertelenül”.

Kóros elmeállapotban követte el a gyilkosságot

A nyomozás során igazságügyi elmeorvos szakértők vizsgálták meg és megállapították, hogy a nő a bűncselekményt olyan kóros elmeállapotban követte el, ami kizárta beszámítási képességét. 

Kényszergyógykezelésre ítélték

Az ítélet indokolása szerint, a Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint nem büntethető, aki a büntetendő cselekményt az elmeműködés olyan kóros állapotában követi el, amely képtelenné teszi cselekménye következményeinek a felismerésére, vagy arra, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell!

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció