Még 2019 őszén ment bulizni három svéd nő, az eset egész pontosan október 29-én történt, amikor is a társaság egyik tagja elfáradt és hamarabb hazament. Az ajtót ugyan kulcsra zártra, ám az egyik ablakot résnyire nyitva hagyta.

Három évvel ezelőtt történt

A fiatal nő három évvel ezelőtt két barátnőjével turistaként érkezett Magyarországra, s a 7. kerületben béreltek egy Airbn lakást, ugyanazon az emeleten, ahol a későbbi támadója is lakott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Cigarettázás közben figyelte ki az áldozatot

A Telex úgy tudja, hogy T. Gergely cigarettázás közben figyelt fel a fiatal nőkre, akik aztán október 29-én este bulizni indultak a városba. Egyikőjük azonban hamarabb elfáradt, így hamarabb visszament a szállásra. Az ajtót kulcsra zárta, ám, hogy barátnői később be tudjanak menni a lakásba, az ablakot résnyire nyitva hagyta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bemászott az ablakon

Ezt vette észre az elkövető, T. Gergely is, aki aztán bemászott az ablakon és erőszakoskodni kezdett az alvó nővel. Az áldozat időközben felébredt és védekezni kezdett, lábával eltolta a férfit, aki végül az ablakon át elmenekült, számolt be az eset körülményeiről a BudapestKörnyéke.hu is.

Így azonosították

A rendőrség ezt követően még egy héttel később is kereste a támadót, a Telex úgy tudja, hogy végül egy cigarettacsikken azonosították a DNS-ét, ami nagyban segítette a nyomozást, így kvázi az egyik legfontosabb bizonyíték lett az ügyben.

Előkészítő ülést tartottak

Az ügyben most szerdán tartották az előkészítő ülést, ahol a férfi letartóztatásból, bilincsben vezették elő. Viszont az ülést októberre napolták el, mivel a vádlott, illetve a kirendelt védője személyesen még nem találkoztak, így az ügyvéd az ügy részleteit sem tudta alaposan megismerni.

Tárgyalás jöhet

Ha a férfi az októberi előkészítő ülésen nem ismeri be a bűncselekmény elkövetését, a bíróság rögtön tárgyalást tart, és tanúként hallgatja meg a lányt és barátnőit is, írja a lap.

Csak ezért utaztak most ide

A fiatal nő egyébként most csak azért utazott Svédországból Magyarországra, mert szerdán meg kellett jelennie a lánynak a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, hogy találkozzon a támadójával.

Szűkszavú vádirat

Az ügyészség korábban a kiadott vádiratban nagyon szűkszavúan fogalmazott a bűncselekményt illetően, eszerint egy 39 éves férfi 2019. október 29-én bemászott egy 7. kerületi lakás nyitott ablakán, és megerőszakolta az ott alvó nőt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik