Két és fél év börtönre ítélt a Kecskeméti Járásbíróság egy 25 éves szír állampolgárt, aki, miközben két rendőrautó elől menekült, nekiütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsinak, és a balesetben heten megsérültek – tájékoztatta a Kecskeméti Törvényszék hétfőn az MTI-t.

Az M5-ösön állították meg

A Németországban élő szír férfit még tavaly nyáron akarták igazoltatni az M5-ös autópályán, miközben öt szír állampolgárral Szegedről Ausztriába tartott.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Nem állt meg

A férfi sem a fény- és hangjelzésre, sem a magyarul és angolul is elhangzó felszólításra nem állt meg – közölték.

Menekülni próbált

Menekülése közben az egyik rendőrautóra ráhúzta a kormányt, mire az fékezésre kényszerült, a másikat pedig a szalagkorlátnak akarta szorítani, de az ütközést a rendőröknek sikerült elkerülniük.

Menekülés közben többeknek nekiütközött

Az üldözött férfi később hirtelen irányt váltott, és miközben nagy sebességgel Budapest felé tartott, figyelmen kívül hagyott egy elsőbbségadás kötelező táblát és nekiütközött egy szabályosan közlekedő gépjárműnek.

A vétlen sofőr

A balesetben a vétlen autó sofőrje, a szír férfi és két utasa nyolc napon túl gyógyuló, másik három utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. FRISS! Megvan az ítélet: ennyi kapott az a nagykátai férfi, aki elütötte majd kirabolta idős, járókeretes áldozatát

Elítélték

A vádlottat hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés miatt a Kecskeméti Járásbíróság 2 év 6 hónap börtönre ítélte, öt évre kiutasította az országból, valamint három és fél évre eltiltotta a járművezetéstől.

Tudomásul vette

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyészség három nap gondolkodási időt tartott fenn.

Egy másik eljárás is folyamatban van ellene

A letartóztatásban lévő vádlott ellen embercsempészés miatt egy másik eljárás is folyamatban van, de abban még nem emeltek vádat.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BudapestKörnyéke.hu