Drámai szavakkal emlékezett vissza az a férfi a bíróságon, akinek feleségét egy román orvos lőtte agyon még 2016-ban. Az akkor 7 éves ikergyerekek végignézték, hogy az orvos hogyan lövi agyon édesanyjukat. Az apjukat is meglőtte, de ő túlélte a támadást, igaz fél oldala lebénult. Most életfogytiglant kért az ügyészség a főorvosra.

Szerelmi kapcsolatot alakított ki az orvossal

Az orvos még 2012-ben, Nyíregyházán ismerkedett meg munkája során egy nővel, akivel szerelmi kapcsolata alakult ki. Úgy tűnt, együtt fognak élni, azonban a nő meggondolta magát, és közölte a vádlottal, hogy mégis a családját választja.

Zaklatta egykori szeretőjét

Az orvosként dolgozó férfi ezt nem fogadta el, folyamatosan kereste személyesen és telefonon is a nőt, szerette volna a kapcsolatukat helyreállítani. A nő 2015-ben ügyvédet is fogadott azért, hogy zaklatás miatt jelentse fel a férfit, de végül a feljelentés elmaradt.

Eldöntötte, hogy megöli őket

A román orvos nem tudta elfogadni, hogy a családanya nem akar találkozni vele. Ezután döntött úgy, hogy megöli a nőt és annak férjét.

A piacon vette a fegyvert

Az egykori szerető egy nyíregyházi piacon vásárolt egy pisztolyt és 12 lőszert, noha fegyvertartási engedélye nem volt. 2016. augusztus 31-én kora délután a pisztolyt betárazta, majd gépkocsijával a család háza közelébe ment, és leparkolt.

Figyelte a házat

A gépkocsi csomagtartójában magával vitte a kerékpárját, mellyel megközelítette a családi házát, és ott várakozott. A házban ekkor a nő férje és két kiskorú gyermeke tartózkodott, majd 15 óra körül érkezett haza gépkocsival a nő, aki behajtott az udvarra.

Fejbe lőtte mindkettőjüket

A nyitott kapun keresztül az orvos követte a nőt, akit utolért, és a ház bejárati ajtajában egy fejlövéssel lelőtte. Ekkor ért oda a férj, akit szintén fejbe lőtt a vádlott.

A nő még a helyszínen meghalt

A nő olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A férje életét sikerült megmenteni, azonban maradandó fogyatékossággal, súlyos egészségromlással gyógyult meg, mert bal oldali végtagjai lebénultak.

A bíróságon tett vallomást a férfi

A múlt heti bírósági tárgyaláson drámai vallomással, megtörten emlékezett meg az öt éve brutálisan meggyilkolt nő férje.

A 7 éves gyerekek végignézték a gyilkosságot

A gyilkosságot a házaspár 7 éves ikrei is látták. Míg a kisfiú kiszaladt, addig a kislány letérdepelt édesapja mellé, odahajolt hozzá és azt kérte: „apa, ne halj meg”. 

Anyja halálát a gyerek közölte

A kisgyermek nemcsak apjához, de anyukájához is odaszaladt, hogy megnézze. „Anya nem lélegzik, meghalt” – mondta a kisgyermek édesapjának.

Romániában fogták el a gyilkost

A gyilkost ezt követően Romániában fogták el, ahol tiltott fegyverviselés miatt 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték. Az ottani hatóságoknak beismerte: azért vette meg a nyíregyházi piacon a 9 mm-es Smith & Wesson forgópisztolyt, hogy kivégezze az R. házaspárt.

Életfogytiglant kért az ügyész

Az orvos később a bíróságon tagadta a gyilkosságot, szerinte baleset történt. Tavaly decemberben az ügyész életfogytig tartó szabadságvesztést kért a gyilkosra azzal a kitétellel, hogy legkorábban 35 év után bocsátható szabadlábra. 

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu