A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság M7 Autópálya Alosztályának járőrei az M7-es autópálya, Budapest irányába vezető oldalán figyeltek fel egy teherautóra, aminek nem megfelelően rögzítették a szállítmányát, de a rendőrök nem csak ezt a szabálytalanságot találták.

Rengeteg hiányosság

A rendőrök a tehergépjárművet megállították, amin az ellenőrzés során számtalan hiányosságot tapasztaltak. A járművön levő P jelű rendszámot a sofőr jogosulatlanul használta, valamint érvényes menetlevéllel és a szállítmányozáshoz szükséges dokumentumokkal sem rendelkezett. A Kékvillogó.hu legfrisseb híreit ide kattintva érted el! 

Majdnem le is esett a rakomány

Forrás: police.hu

Lejárt műszaki, mosószivacs

A pótkocsi műszaki érvényessége 2 éve lejárt, arra a rakományt nem megfelelően rögzítették, a vontató szélvédőjének a jobb oldala be volt törve, fényszórói mosószivaccsal voltak kitámasztva, továbbá a fedélzeti menetíró készülékbe sem volt adatrögzítő lap behelyezve.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Eljárást indítottak

A járőrök a jármű hatósági jelzését a helyszínen elvették, a sofőrt elfogták és a Gárdonyi Rendőrkapitányságra előállították. Az elkövetett jogsértések miatt az 57 éves férfival szemben szabálysértési, közigazgatási és büntetőeljárást kezdeményeztek.

Két napja mobilházat vontattak

A Kekvillogo.hu is beszámolt arról, hogy egy 25 négyzetméter alapterületű, kétszintes mobil házat vontatott maga után az a román rendszámú családi egyterű, melynek sofőrje az elmúlt hétvégén akart kilépni az országból. 

Mobilházat akasztott az autója mögé a román sofőr

Forrás: police.hu

Túlsúly a pótkocsin

Nem csak a ház mérete, annak tömege is hatalmas volt. A rendőrség mérése szerint a rakomány jóval meghaladta azt a súlyt, amit a vontató autó a forgalmi engedélye szerint maga mögött húzhatott.

Tirolból indult

A sofőr azzal védekezett, hogy a házat Ausztriából hozta, majd ezer kilóméteren át egy rendőr sem figyelmeztette, azt hitte, szabályosan közlekedik a vontatmánnyal.

Nem engedték tovább

A sofőrt a magyar hatóságok nem engedték tovább a szerelvénnyel, le kellett kapcsolnia a vontatmányt, amit csak az arra megfelelő autóval vihetnek el. A mobilházat addig a határátkelő parkoljában helyezték el

Súlyos bírság

A román sofőr nem úszta meg ennyivel, 350 ezer forintnak megfelelő pénzbírság befizetése után folytathatta csak az útját. Ennyi pénzből szabályosan is hazaszállíthatta volna a mobilházat.

Horrorkaravánok kora

A rendőrség harmadik éve fordít kiemelt figyelmet a Magyarországon keresztülhaladó román horrorkaravánokra, eddig közel 500 esetben indítottak eljárást a vontatás szabályait megszegő sofőrökkel szemben. A Kékvillogó.hu legfrisseb híreit ide kattintva érted el! 

Kiemelt kép: police.hu