Több tízmillió forintnyi ékszert lopott el egy 90 éves osztrák nőtől egy magyar. Az idős asszony mellé 24 órás betegápolásra szerződtetett nővérről kiderült, hogy előtte személyi igazolványokat lopott, melyek segítségével szintén bűncselekményeket követett el.

Ápolónak jelentkezett

Magyar tolvaj került rendőrkézre Ausztriában. A 39 éves nő egy meghirdetett állásra egy 90 éves osztrák asszony mellé betegápolónak Tirolban. Figyelnie arra, hogy az idős nő mindig időben megkapja a gyógyszereit és a megfelelő ételadagot. Hamar kiderült azonban, hogy a nőnek mások az igazi szándékai. Miközben az idős asszony aludt, alaposan átkutatta a lakást, majd megtalálta munkaadója ékszergyűjteményét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindent lenyúlt

Az álnővér nem sokat gondolkodott ezután: a több tízmillió forint értékű készletet megához vette, majd lelépett a lakásból. A nő a rendkívül értékes karkötők, nyakláncok, gyűrűk és fülbevalók értékesítésére készült.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hamar rátaláltak

A 90 éves asszony hamar észrevette, hogy nem csak az ápoló tűnt el, hanem az értékek is, ezért haladéktalanul értesítette a rendőrséget. Az egyenruhások a tolvajt hamar megtalálták, amikor megállítottak egy gyanús járművet. A nő egy lopott okmánnyal próbálta magát igazolni, csak pechére a rendőrök okosabbak voltak nála.

Évekre rács mögé kerülhet

Előállították és sikeresen megtörték. Akkor vallotta be, hogy több bűncselekményt is elkövetett. Jelenleg az innsbrucki börtönben őrzik, és minden bizonnyal több éves szabadságvesztéssel sújtják. Az ékszereket természetesen visszajuttatták a tulajdonoshoz, írta meg a Ripost.

Rajtakapták feszegetés közben

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság 14. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást egy 43 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint a napokban lopási szándékkal próbált meg bejutni egy zuglói lakópark egyik lépcsőházába, ám az ajtó feszegetése közben rajtakapták, ezért üres kézzel menekült el onnan.

Korábban is lopott

A rendőrségre ezután érkezett a bejelentés. A tetten érő férfi és a kerületi egyenruhások is azt gyanították, hogy a tolvaj személye megegyezhet azzal a férfiéval, aki egy nappal korábban, október 1-jén 19 óra 15 perc körül már járt a lakópark garázsában. Akkor egy autóból egy laptop tűnt el, valamint egy másik tárolóból egy kézitáska, illetve egy gurulós bőrönd.

Egy kocsi mögött bújt el

A kerületi körzeti megbízottak október 2-án azonnal a helyszínre mentek, ahol az egyik közeli utcában, egy kocsi mögött elbújva megtalálták K. Viktort. A férfit 23 óra 10 perckor elfogták, majd előállították a BRFK 14. Kerületi Rendőrkapitányságára.

Egy babakocsi és egy drón is előkerült

A rendőrök a férfi lakásán kutatást tartottak, ahol a kézitáska és a bőrönd mellett több, korábban bejelentett betörésekből származó dolgot is találtak, így az előbbiek mellett egy babakocsit, illetve egy drónt is visszajuttattak a tulajdonosaiknak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció