A Nemzeti Színházban történt rendkívül súlyos baleset után újabb teátrumban történt nem várt esemény: A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, előadás közben sérült meg Besenczi Árpád. A darab félbeszakadt, a neves művészt kórházba kellett szállítani.

Félbeszakadt az előadás

Besenczi Árpád színművész a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház péntek esti előadása közben súlyosan megsérült, a darabot félbeszakították. A teátrum tájékoztatása szerint az Indul a bakterház péntek esti előadása közben Besenczi Árpádnak megsérült a keze, a darabot ezért félbe kellett szakítani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Maradandó sérülés

A színművészt kórházba szállították, de még éjszaka hazaengedték, maradandó sérülése ellenére kielégítő az állapota. A színház közölte, hogy a darab szombati előadása elmarad. A pénteken félbeszakadt és a szombaton elmaradt előadást január 12-én és 13-án pótolják.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A jövő héttől újra színpadra állna

Besenczi Árpád, aki a színház igazgatói tisztét is betölti, a tervek szerint keddtől ismét színpadra áll – jelezte a zalaegerszegi teátrum. A Jászai-díjas művész a Baktert alakítja a klasszikus műben. Az 58 éves Besenczi Pécsen született és korábban a József Attila Színház tagja is volt.

Dráma a Nemzetiben

Ahogy azt az elsők között a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk, súlyos balesetet szenvedett két színművész a Nemzeti Színházban a péntek esti Rómeó és Júlia előadása közben. Az egyik balesetet szenvedett színész a szigetszentmiklósi születésű Szász Júlia, akit több RTL-es sorozatból ismerhetnek a nézők, a másik sérült Horváth Lajos Ottó, akit a legtöbben az Üvegtigris Sanyikájaként ismerhetnek. A művészek a Rómeó és Júlia előadása közben zuhantak a mélybe.

„Sanyika”

Az egyik sérült az a Horváth Lajos Ottó, akit a legtöbben az Üvegtigris című filmtrilógia ‘Sanyika’ szereplőjeként ismerhetnek, a másik szerencsétlenül járt művész Szász Júlia, akit az RTL-en futó A tanár, vagy a Bátrak földje című sorozatból ismerhetnek a nézők. 

Csak 29 éves a sérült színésznő

Szász Júlia mindössze 29 éves, 2020-ban végzett a Kaposvári Egyetemen, Cserhalmi György osztályában. A szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnáziumban érettségizett tehetség már több filmben játszott, ráadásul folyamatosak voltak a színházi szerepei is. 

Megszólalt a szemtanú

„Ez borzasztó! Imádkozom értük! Két kiskamasz unokahúgom ott volt az előadáson, azóta is hatása alatt vannak a szörnyű balesetnek. Amikor kiterelték őket, egyikük bent felejtette a telefonját, visszaszaladt, s akkor már négy mentő állt a színház előtt, a sebesültek vértócsában feküdtek” – írta közösségi oldalán Bódis Kriszta, rendező.

Jajgatott a színésznő

„Szász Júlia színésznő jajgatott: ‘nem akarok meghalni, élni akarok!’” – írta Bódis Kriszta. Információk szerint korábban többen is jelezték Vidnyánszky Attila főigazgatónak, és a Rómeó és Júlia rendezőjének, hogy a díszlet életveszélyes, de úgy tűnik ezt nem vették elég komolyan.

Kinek a felelőssége?

„A Nemzeti Színház szervezeti és működési szabályzata szerint a vezérigazgató a ‘felelősségi körében gondoskodik a művészeti munka tárgyi, személyi és szervezeti feltételeiről’, és felelősséggel tartozik az egyes munkaterületek felügyeletéért. A vizsgálatnak ki kell terjednie a felelősség kérdésére is, mivel emberélet került veszélybe” – áll a rendezőnő bejegyzésében.

Megműtötték őket

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó olyan komolyan megsérültek, hogy meg is kellett őket műteni. Felépülésük hónapokig is eltarthat. A kórházi kezelés után hosszú rehabilitációra lesz szükségük. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Osztályán kezelik őket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet az előadásból. Fotó: Hevesi Sándor Színház