Miután a bíróság elutasította több halasztási kérelmét Galambos Lajosnak végül be kellett vonulnia a baracskai börtönbe, hogy megkezdje 3 év 6 hónapos büntetését, amit víz-, gáz- és áramlopás miatt szabtak ki rá.

Az ügyvédjével először találkozott személyesen

Két hete van Baracskán Lagzi Lajcsi, aki most tudott először személyesen beszélni az ügyvédjével. A Blikk.hu-nak nyilatkozó dr. Csontos Zsolt elmondta, védence fizikálisan szemmel láthatóan sokkal rosszabb állapotban volt, mint amikor legutóbb látta, lelkileg azonban sikerült erősnek maradnia. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Néhány napig börtönkórházban is volt

Néhány napra a büntetés-végrehajtás központi kórházába is átszállították Berettyóújfalura, hogy alaposan kivizsgálják. Akkor úgy nézett ki, hogy akár hosszabb időt is ebben az intézményben fog tölteni, de aztán visszaszállították

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Már a rabok mindennapi életét éli

Hajnali fél ötkor van ébresztője, este nyolc órakor takarodó. Mivel az egészségi állapota nem engedi, munkára még nem osztották be. Sokat mesélt a benti állapotokról. A büntetésvégrehajtás munkatársai szigorúak vele is, mint mindenki mással, de emellett korrektek és igazságosak.

Atrocitás ugyan nem érte, de kapja a beszólásokat

„Határozottan azt mondta, semmi ilyesmit nem tapasztalt. Persze, találkozott már a többi rabbal is, akik felemásan fogadták. A legtöbben barátságosak voltak és beszélgettek vele, néhányan azonban pikírt, bántó beszólásokat címeztek neki, mint például: „Most majd neked fújják el a nótádat” vagy „Mennyiért adod az áramot?” Sajnos, a börtönélet egy külön világ, ezzel nem lehet mit kezdeni, magára van hagyva. Saját magának kell megtalálnia és kiharcolni a helyét a hierachiában. Alkalmazkodnia kell minden helyzethez, még ha ez nehéz is…”

A családjával csak korlátozottan kommunikálhat

Az ügyvédje még hozzátette, hogy a bv. hivatalos telefonján vele bármennyit beszélhet, a családtagokat csak korlátozott ideig hívhatja. Így aztán nem marad más hátra, mint a levelezés. A beszélgetésekbe ugyanakkor a bv. munkatársainak van joga belehallgatni.

Havonta kétszer vásárolhat

Havonta mindössze kétszer vásárolhat magának Lajcsi a börtön kisboltjában, a bv-számlájára feltöltött pénzt költheti el. Eddig egyszer volt a boltban, de alig vett magának valamit, hiszen semmi étvágya, szinte érintetlenül küldi vissza az ételt is, amit naponta háromszor kap.

Szerdán került kórházba

Ahogy korábban a budapestkornyeke.hu is megírta, Galambos Lajost mentő szállította a baracskai börtönből Berettyóújfalura, az ottani börtönkórházba. A kiszivárgott információk szerint a zenész a rácsok mögött töltött egy hete alatt alig vett ételt magához, az alapbetegségén kívül emiatt került olyan egészségi állapotba, ami indokolta a kórházi ellátást.

Eleve betegen ment be

Mentővel jelent meg a baracskai büntetés-végrehajtási intézet kapujában. Lajcsi természetesen nem feltűnést akart kelteni, az általános kondíciója már akkor megkívánta, hogy kéznél legyen a szakfelügyelet, ha hirtelen baj van.

Gyógyíthatatlan betegségéről beszélt

Lajcsi korábban beszélt a gyógyíthatatlan betegségéről is, ami szerinte lehetetlenné teszi, hogy a rá jogerősen kiszabott 3 év hat hónapos büntetését börtönben töltse el. A fellebbezését azonban elutasította a bíróság, így muszáj volt bevonulnia.

A börtönkórház nem volt betervezve

Amikor Galambos Lajos számára egyértelművé vált, hogy nem lehetséges háziőrizetbe vonulnia, elfogadta a sorsát. Felkészült arra, hogy egy cellában tölti az elkövetkezendő minimum egy évet, mivel a jó magaviselet miatt harmadolhatják a büntetését.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: TV2