Benzinnel akart begyújtani a Baranya vármegyei településen az anya, mindenük odalett: a gyerekeket éppen csak ki tudta menteni a lángoló házból

Benzinnel akart begyújtani

Könnyen végzetes tragédiává váló tűzeset történt a Baranya vármegyei Szilágyon. Egy asszony benzinnel akarta a kályhát begyújtani, de az berobbant, a lángok villámgyorsan elterjedtek a lakásban, egy gázpalack is felrobbant. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megmenekült a két kisgyermek

A gondatlan asszony éppen hogy ki tudta menekíteni két kisgyermekét a lángoló házból, igy elkerülte, hogy a ráadásként felrobbanó gázpalack még nagyobb bajba sodorja – idézte fel a történéseket a Tényeknek az egyik szomszéd.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megúszták

Az asszony könnyebb égési sérülésekkel megúszta. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nagyon kevés gáz volt a gázpalackban, így az nem tudott akkora pusztítást okozni a házban – ezt már a Katasztrófavédelem nyilatkozta, hozzátéve, hogy így is az egyik ablak kiszakadt a falból.

Lakhatatlan a ház

„Bár csak az egyik szoba vált a tűz martalékává és a tetőszerkezet sem károsodott, a nemrég felújított épületet mégis lakhatatlanná nyilvánítottak, mert az elektromos vezeték teljesen kiégett+” – tette hozzá a szóvivő.

Rokonok fogadták be őket

A családnak mindene odaveszett a tűzben, őket a rokonok fogadták be, de szeretnék mihamarabb felújítani.

Rettenetes tragédiára ébredtek

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy kigyulladt egy háromemeletes, tizenkét lakásos társasház egyik földszinti lakása Szigetszentmiklóson, a Radnóti Miklós utcában. Tíz tűzoltó két járművel percek alatt a helyszínre ért, ahol egy ötven négyzetméteres lakásban keletkezett a tűz és sűrű füsttel telítődött az egész épület. Az egységek kiérkezése előtt a tűzzel érintett ingatlanból egy embert egy szabadnapos tűzoltó hozott ki.

A bent lévőkön nem lehetett segíteni

A tűzoltók hamar eloltották a lángokat. A társasházat az oltás idejére húsz embernek kellett elhagynia. A tűzzel érintett lakásban két ember volt a tűz keletkezésének időpontjában, ám a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett egyikük életét sem megmenteni.

Ez okozza a legtöbb halálesetet

Az eset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja. A legtöbb lakástűz nyílt lángra, elektromos problémára, vagy fűtési hibára vezethető vissza. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció