A sértett azonnali jelzésének, a telefonon lévő nyomkövetőnek, valamint a készenléti rendőrök gyors reagálásának köszönhetően olyan gyorsan meglett egy ellopott mobiltelefon, hogy új gazdájának a készülék kikapcsolására sem maradt ideje. A 62 éves román elkövető ellen a BRFK zseblopási nyomozói indítottak büntetőeljárást.

Ellopták a telefonját

A Készenléti Rendőrség Budapesten szolgálatot teljesítő gyalogos járőreihez hajnali negyed kettőkor lépett oda a Széchenyi téren négy tizenéves lány azzal, hogy egyikük mobiletelefonját ismeretlen személy ellopta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A földről tűnt el  

A fiatalok elmondták, hogy nem sokkal korábban a fűben ültek, és beszélgettek, amikor egyikük a mobilját letette a földre, maga mellé. Amikor felálltak, hogy a közeli szórakozóhelyre bemenjenek, akkor vették észre, hogy a mobil eltűnt. Meglátva a rendőröket, azonnal hozzájuk siettek segítséget kérni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Működött a lokátor alkalmazás

Közben kiderült, hogy a lányok mobiltelefonjai között működik a lokátor alkalmazás, így a sértett egyik barátnője a saját készülékén látta, hogy az ellopott telefon GPS-e azt mutatja, hogy éppen a Lánchídon haladnak át vele.

Kiderült, hol az elkövető

Mivel a sebességet is jól ki lehetett venni, egyértelmű volt, hogy az elkövető rollerrel vagy biciklivel közlekedik. Az információ birtokában a járőrök rádión értesítették csoportvezetőjüket, aki szolgálati gépkocsijával azonnal a híd irányába sietett, miközben folyamatosan tartotta a kapcsolatot kollégáival.

Le akart lépni

Mikor a budai oldalra ért, akkor a GPS már a Bem rakpartot jelezte a telefon helyzeteként. A gépkocsis készenléti rendőr ekkor látott meg egy kerékpárral közlekedő férfit, aki észlelve a rendőrautót, egyből irányt változtatott. Azonnal a férfi után indult, majd igazoltatta.

Esélye sem volt

A 62 éves román állampolgárságú férfi zsebében lapult a mobiltelefon, aminek kijelzőjén villogott, hogy a sértett barátnője éppen hívja. Így a férfinek esélye sem volt tagadni.

Eljárást indítottak

A rendőrök az elkövetőt előállították a rendőrkapitányságára, ahol a mobilt is átadták kollégáiknak. A férfivel szemben büntetőeljárást indítottak. A lány a hivatalos procedúrát követően másnap reggel vissza is kapta mobiltelefonját – írta a police.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A lokátor alkalmazás

Kiemelt kép: illusztráció. Fotók: police.hu.