Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt szörnyű baleset történt néhány nappal ezelőtt Vácon, a tragédiában két fiatal, a 18 éves Rikardo és a 16 éves Zsaklin vesztették életüket. A fiataloknak esélyük sem volt, a becsapódás után gyakorlatilag azonnal meghaltak.

Egy előzésből lett a tragédia

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a tragikus baleset augusztus 24-én, nem sokkal éjfél előtt történt a Dr. Csányi László körúton. Itt egy autó előzni kezdett, azonban letért az útról, majd egy fának csapódott. A kocsit vezető 18 éves férfi és utasa, a 16 éves Vidák Zsaklin a helyszínen életét veszítette. Egyikük sem használta a biztonsági övét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felpattant és elment az éjszaka közepén

Később a családtagok elmondásából kirajzolódtak a tragikus éjszaka pillanatai. Zsaklin csütörtökön este 11 óra körül ment el otthonról. Azt sem mondta meg, mikor jön haza, mint ahogy azt sem, hová megy. Egy órával később nővére utána indult, hogy megkeresse. A vasútállomás közelében talált rá húgára, amint éppen barátaival beszélgetett. „Nem versenyeztünk, én a megengedett sebességgel közlekedtem, amikor Ricardo nagy sebességgel megelőzött egy másik kocsit, ám utána már nem tudott visszatérni a sávjába” – elevenítette fel a tragikus pillanatokat Vidák Leila.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kirepültek az autóból

„Kacskaringósan” haladt, majd elrántotta a kormányt balra, az autó pedig egy méretes kövön, szikladarabon megpattanva a fának csapódott. Zsaklin testvére mindent látott, vagyis azt is, amikor a húga kirepül a kocsiból és szörnyethal. „Próbáltam beszélni a testvéremhez, könyörögtem neki, hogy keljen fel, de nem mozdult. Semmi esély nem volt rá… Én ilyet még nem is láttam soha, még filmekben sem. Ahogy beszélek róla, kiráz a hideg” – magyarázta a sírva a meghalt lány testvére.

Megdöbbentő

Később a Blikknek megszólalt Zsaklin édesanyja is, aki miután megtudta, mi történt, azonnal a helyszínre sietett. „Odaérve azt kellett látnom, hogy a szó legszorosabb értelmében darabokra szakadt a gyerekem. Nem volt letakarva akkor még, de életjelet sem adott magáról. És ott ezután mintha elvágták volna a képet, összeestem. Kínkeservesen felneveltem a négy gyermekemet, és egy ilyen fiú elvette az egyikük életét.” A két fiatal családjának tagjai érhető okoknál fogva teljesen összeomlottak, kiderült, Rikardo családja is a helyszínre sietett, azután, hogy értesültek a szörnyűségről. A Ripost úgy tudja a családtagok végig a helyszínelésnél is jelen voltak, sőt Rikardo édesanya még a földre is lefeküdt halott gyermeke mellé.

A környéken lakók állítása

Bár Zsaklin testvére arról beszélt gyorsulásról szó sem volt, egy környének lakó, aki hallott mindent mást állít. „Este 11 körül már épp lefekvéshez készülődtem, amikor hallottam, hogy egy autó hatalmas tempóban haladt el a lakás előtt. Majd két erős fékezés és a hatalmas csattanás hallatszott” – magyarázta a lakó, aki a csattanásra azonnal az ablakhoz ment, hogy megnézze mit történt. „Nyitva volt az ablak, mert nagyon meleg volt. Egyszer csak egy kétségbeesett kiáltást hallottunk: meghalt” – mondta a szemtanú, aki azt is látta, amikor megérkeznek a családtagok, akik aztán hangos zokogásban törtek ki.

Borzalmas látvány

A szemtanú valósággal sokkot kapott a látványtól, elmondása szerint az ütközés akkora erejű volt, hogy a kocsiból kizuhanó fiatal férfi egy fára esett, ahol természetellenes testhelyzetben lógott, míg a lány teste szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. Mint mondja a mentő nagyon hamar a helyszínre ért, de a fiatalokon már nem lehetett segíteni. A szemtanú hozzátette: hatalmas szerencse, hogy gyalogos nem járt arra, mert feltehetően akkor hármas tragédia történt volna. A szemtanú arról is beszélt a szülők lefagyva meredtek maguk elé a helyszínen, órákon keresztül haza sem mentek, ott virrasztottak reggelig.

Összeomlottak a szülők

A lakó azt is elárulta a fiú családja még a leplet is lehúzta a fiatalról és még órák múltán is megpróbálták újraéleszteni. A lány anyja azonban teljesen sokkot kapott, nem is bírt ránézni a lány holttestére. Az egyik rokona rohant oda hozzá, próbálta nyugtatni, a nő azonban csak azt ordítozta, öljék meg őt is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  Júliusban írtunk arról, hogy „Nem száll le kollégánkról az a 29 éves váci férfi, akiről így mi is kénytelenek vagyunk időről időre „gondoskodni”. Hol kábítószert rak társunk autójának szélvédőjére, hol kiszúrja a kerekeit, legutóbb egy általa rendszeresen ismételt szlenget vésve rondította el a karosszériát” – írta Facebook-oldalán a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldalán. A váci férfi mindezeket azért tette, mert meggyőződése, hogy múltja miatt állandóan szemmel tartják a zsaruk és „nem hagyják békén”. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ilyen típusú tetteit gyógyszereinek szedése helyett nagy dózisú alkohol benyakalása szokta előidézni – olvashattuk a bejegyzésben.

Nem megengedhető

„Egy társunk, családtagunk elleni, akár közvetlen, akár közvetett támadás finoman szólva is érzékenyen érint minket. Nem az életére törtek és ezért hálát adunk, de egy, embertársaink és vagyonaik védelmére, életek megmentésére, a bűn üldözésére felesküdött társunkat bármilyen formában is vegzálni: lássuk be, ez azért nagyon csúnya dolog!  Nem túlzás: megengedhetetlen! Nem is áll szándékunkban engedni!” – folytatódik a bejegyzés. Egyetlen kollégánk sem érezheti fenyegetve magát, mert egy emberként sorakozunk fel mögé és mellé. Igaz ez azokra a velünk együtt dolgozó szervezetekre is, amelynek munkatársaival közösen intézzük a védelmi funkció végrehajtási részleteit – írta a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egymillió forintos kárt okozott

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be egy durva rongálásról a közelmúltban. Nem tudott uralkodni az indulatain az a vásárló, aki annyira csalódott volt a lefoglalózott autóval, hogy egy kalapáccsal esett neki és majdnem egymillió forintos kárt okozott a gépjárműben. A sértett 2023 januárjában interneten hirdette meg eladó gépkocsiját. A hirdetésre jelentkezett a vádlott is, aki Pécsett megtekintette az autót, azt kipróbálta. A felek megállapodtak a 2 700 000 forintos vételárban és a vádlott 700 euró foglalót adott az eladónak – írta az Ügyészség közleményében.

Ismét át akarta nézni az autót

Néhány nappal később a vádlott ismételten Pécsre érkezett abból a célból, hogy az autót átnézesse egy szakszervizben, illetve a vételár fennmaradó részét a sértettnek kifizesse. Az autószervizben a gépjármű átvizsgálását követően arról tájékoztatták a vádlottat, hogy az autónak számos problémája van, rossz a műszaki állapota.A vádlott emiatt a gépjárművet már nem akarta megvenni, hanem visszakövetelte az általa átadott foglalót. Mivel a sértett mindezt megtagadta, ezért a szerviz telephelyén közöttük vita alakult ki. A vádlott a saját gépkocsijából egy kalapácsot vett elő, amellyel szétverte az általa korábban megvásárolni kívánt autót.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: MTI