Vádat emeltek egy 22 éves férfi ellen, aki kábítószertől és alkoholtól befolyásolt állapotban rátámadt a hozzá kihívott mentőkre 2019 augusztusában Budapesten – közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Az utcán lett rosszul

Ibolya Tibor közleménye szerint a vádlott kábítószert és alkoholt fogyasztott, amelyek hatására a 16. kerületben az utcán rosszul lett, a földön feküdt, ezért egy arra sétáló pár mentőt hívott hozzá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bántalmazni kezdte a neki segítő mentőket

A helyszínre érkező mentők megpróbálták felkelteni a férfit, aki magához térve szitkozódni kezdett, és bántalmazta a mentőket. A mentőautó vezetőjét tenyérrel ütötte meg, a mentőápolót pedig többször mellkason rúgta, majd amikor a sértett ettől elesett, a földön tovább rugdosta. A vádlott a mentők segélyhívására kiérkező rendőröket leköpte – írta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az egyik mentőápolónak a bordája is eltört

A mentőápoló bordatörést és testszerte zúzódásos sérüléseket szenvedett. A Budapesti 14. és 16. Kerületi Ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, súlyos testi sértés bűntette, valamint könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége miatt vádat emelt, és végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott – olvasható a közleményben.

Nem egyedi eset

Sajnos az, hogy mentősökre támadnak egyáltalán nem egyedi eset. Itt a KékVillogó portálon is beszámoltunk arról a kisvárdai esetről, melynek során bántalmazta az őt ellátó mentőápolót egy férfi még 2018-ban.

A ház udvarán feküdt

A férfi 2018. május 24-én sérülten feküdt egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ház udvarán. Ezért mentőt hívtak hozzá, az eset Tuzséron történt.

Súlyosan bántalmazta a mentőst

A helyszínre érkezett mentőápoló a mentőautóban ellátta a férfi sérülését, majd miután kinyitotta a jármű ajtaját, hogy az utcán tartózkodóktól elkérje a férfi iratait, a beteg a vizsgáló székből felugorva ököllel többször megütötte a mentőst a vállán, az arcán és az orrán.

A mentősnek eltört az orra

A támadó csak a jelenlévők közbelépése után hagyta abba a bántalmazást, a mentős orrcsonttörést szenvedett.

Többször volt már büntetve

A büntetés kiszabása során a bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott korábban több alkalommal volt büntetve testi sértés, garázdaság és lopás miatt, valamint a bűncselekményeket részben vele szemben már folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Enyhítő körülményként értékelték részbeni beismerő vallomását és megbánó magatartását.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BudapestKörnyéke.hu