Családi tragédiájáról írt Facebook oldalán Szilágyi Liliána. Az úszónő azt állítja, hogy édesapja, aki egyben az úszóedzője is volt, testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta.

25 évig hallgatott

„25 év után készen állok kimondani a valaha létezett legnehezebb szavakat számomra. Megannyi fájdalom és küzdelem után, felállok és bármennyire is tudom, hogy egy rendkívül megosztó téma akkor is beszélni fogok róla, mert szükséges” – így kezdi Ezzel Facebook-oldalán közzétett bejegyzését Szilágyi Liliána. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Erős állítás az úszónőtől

Az úszónő azt állítja, hogy bántalmazott, méghozzá egy olyan ember által, akitől eredendően a legnagyobb szeretetet és elfogadás kellett volna, hogy kapja.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Állítja, az apja bántalmazta

„Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan. Gyermekkoromtól kezdve. Folyamatosan és kiszámíthatatlanul, ha épp olyan kedve volt, élvezve a hatalmának a gyakorlását felettem. Legyen szó testi fenyítésről, megfélemlítésről, szeretet és figyelem megvonásról, avagy szexuális visszaélésről. Az apám akinek hosszú éveken keresztül bármit megtettem volna, hogy elfogadjon, hogy szeressen, míg nem rájöttem, egy tökéletes illúzióban élek” – fogalmaz Szilágyi Liliána.

Állítja, az édesanyját is bántalmazta az apja

Majd arról írt, hogy egy olyan burokban élt, amire azt hitte, hogy természetes, ahol elfogadott, hogy az anyját a szeme láttára félájultra veri az apja, hogy esetleg nem tetszett neki az, amit mondott vagy tett. „Ahogyan megtette, mikor terhes volt még velem anyukám. Ahol, hogyha nem teljesítettem az elvárt eredményt, akkor a semmibevétel és a különféle büntetések a velejárói az életemnek. Ahol nem lehetett önálló szavam, gondolatom, véleményem vagy célom” – állítja az Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő.

A külvilág mást látott

Szilágyi Liliána azt állítja, hogy a külvilág csak „egy szerető családot, sikerekkel és világraszóló eredményekkel megtetézve. Azt látta mindenki, amit otthon belénk vert a családfőnk. Mi védtük őt és a tetteit minden erőnkkel, mert ha nem tettük volna, akkor elmondhatatlan dolgokat vetített elénk következményként. Megtehette, mert leépítette szépen lassan a saját személyiségünket, elvéve tőlünk a tudatunkat és az érzelmeinket…”

Hosszú út áll előtte

Szilágyi Liliána úgy fogalmaz, hosszú volt az út, amit maga mögött hagy most. Úgy gondolja, hogy gyógyulását mindenki végig követhette. 2016-ban az Európa-bajnokság után megszakította a kapcsolatot az apámmal, onnantól kezdve hol közgúnynak, hol pedig meg nem értett, furcsa lánynak volt titulálva. Mindez örömmel tölti el, mert így egy tökéletes példája tud lenni annak, hogy milyen mértékben képesek vagyunk sajnos ítélkezni afelett, akit egyébként nem is ismerünk.

Az apja válasza

„Az apámnak is minden bizonnyal lesz erre válasza. Az apámnak dr. Szilágyi Zoltánnak, a jómódú, tökéletes modorú ügyvédnek, és a gyerekekkel foglalkozó úszóedzőnek. Akiről valószínűleg senki nem hinné, hogy a négy fal között milyen az igaz énje valójában. De bármilyen támadás is fog érni, nem bánom, mert mindennél jobb a szabadság érzése, és az, hogy nem vagyok tovább a saját életem rabszolgája”– írta.

A húga az apjával maradt

Az úszónő azt állítja, hogy amikor eljött az apjától, a kishúga nála maradt és azóta nincs, nem is lehet vele kapcsolata. „Bizonyára más valóság van az ő fejébe elvetve, és aszerint a valóság szerint lehetséges, hogy az ellenség én vagyok. Minden erőmmel azon voltam eddig is, és most is, hogy egy egészséges közegbe kerülhessen, de nagyon félek, hogy vajon ő hogyan is lehet a valóságban. Remélem ezzel neki is tudok segítséget adni… nagyon remélem”.

Ne keressék az édesanyját

Szilágyi Liliána azt kéri, hogy senki sem keresse a témával kapcsolatban édesanyját, mert nincs olyan állapotban, hogy erről a traumáról beszéljen. „Engedjétek meg, hogy amikor neki is eljött az ideje annak, hogy beszéljen, akkor tegye meg”.

Családi kapcsolatok

Szilágyi Liliána Gyarmati Dezső olimpiai bajnok vízilabdázó és Bara Margit színművésznő unokája. Szilágyi Zoltán olimpikon úszó és Gyarmati Eszter tornász, úszó elsőszülött lánya. Testvére Szilágyi Gerda magyar bajnok úszó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Szilágyi Liliána – Forrás: MTI