Meglepő jelent játszódott le csütörtök délelőtt az Erste Bank Mammut plázában található fiókjában. Egy 60 év körüli férfi akkor kezdett balhézni, amikor egy asszony sok millió forintot vett fel a pénztárnál. A Tankcsapdás pólót viselő férfi nagyon elégedetlen volt a bankkal, keresetlen szavakkal üzent a vezetőségnek, egy titokzatos, fekete ruhát viselő nő próbálta türelemre inteni a férfit.

Dühös ügyfél

„Szar ez az új banki rendszer, a régi fiók a földszinten sokkal jobb volt, nem kellett ennyit várnom a pénzemre” – tört ki hangos és dühös elégedetlenségben egy 60 év körüli, Tankcsapdás pólót viselő férfi csütörtök délelőtt 10 óra körül az Erste Bank Mammut plázában lévő fiókjában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sok pénz

A férfi a havi fizetését akarta felvenni, de pont elé került egy hölgy, aki több különböző bankszámláról, különböző pénznemekben vett fel sok pénzt. Az időigényes pénzfelvétel valóban csaknem fél órán keresztül tartott, ez alaposan igénybe vette a hölgy után következő férfi, Zsolt türelmét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

30 ezer forintos kár

A 60 év körüli rövidnadrágos férfi, Tankcsapdás pólót viselt, mély, bagós hangján többször és egyre hangosabban fejezte ki elégedetlenségét. Azt is szinte kiabálva hangoztatta, hogy neki 30 ezer forintja bánja azt, hogy ennyi ideig kell az Erste Bankban ücsörögnie, „miközben ez az asszony 40 milliót vesz fel.”

Fekete ruhás nő

Miközben a dühös férfi az éppen a pénztárnál pénzt felvevő nőt szapulta és az általa felvett pénz nagyságát megbecsülve elégedetlenkedett, egyszer csak előkerült egy fekete ruhás hölgy, aki megpróbálta türelemre inteni a férfit.

Problémák a kártyával

A fekete ruhás hölgy nem mutatkozott be, így nem tudni, hogy a fiókvezető volt-e vagy sem, mindenesetre a hangosan türelmetlenkedő férfinak megpróbált a segítségére lenni azzal, hogy felkínálta neki az Erste mobilalkalmazását. A férfi elvetette azt, mondván problémái vannak a kártyájával.

Botrány a bankfiókban

Ezután az Erste feketeruhás embere felajánlotta, hogy megnézi mi a gond a férfinek a kártyájával, hogy az automatából is tudjon pénzt felvenni, mire a férfi rákiabált, hogy adategyeztetési problémák vannak, amiket régóta nem tudnak megoldani, ő a pénzét, a fizetését akarja és szerinte botránya mi itt van az új fiókban.

Elégedetlenség az Erste Bankban

A fekete ruhás asszony annyit javasolt neki, ha problémája van az új bankfiókkal, jelezze a központnak. A férfi erre azt válaszolta, „jeleztem már többször, de nem foglalkoznak velem. A földszinten lévő fiók jobb volt, ott nem csak egy pénztárnál volt kifizetés, nem kellett ennyit várni” – tette hozzá a férfi. A dühös ügyfél kirohanására rácsatlakozott egy idős asszony is, aki szintén sorban állt és látványosan bólogatott, helyeselt, mikor a férfi elégedetlenkedett.

Egyre nagyobb feszültség

A pénztáros is érezte az egyre nagyobb feszültséget, az utolsó tételnél már kiszólt az ügyfeleknek, hogy türelem, mindjárt önök következnek. Ez olaj volt a tűzre. A Tankcsapdás pólót viselő Zsolt még hangosabban rákezdett, igaz most már az Erste Bank vezetőit szidta, akik kitalálták ezt a – szerinte – szar rendszert itt a Mammutban.

Új ügyfélélmény

Az Erste Bank fiókját nemrég valóban átköltöztették a Mammut földszintjéről a mozi emeletére. Ezzel együtt új ügyfélélményt próbálnak bevezetni. Az ide érkező ügyfelek nem egy ügyfélirányító automatához mennek, hanem egy recepciós fogadja őket. Megkérdezi, hogy mit szeretnének elintézni és hogyan lehet őket szólítani. Ezt követően leülteti a bank ügyfeleit a váróba. 

Szinte minden hallható, tudható

Ebben az Erste-fiókban az újdonságnak tűnő élmény talán nem sikerült túl jól, hiszen minden ügyfelet a nevén, vagy az általa megadott néven szólítják, innét tudja munkatársunk, hogy a balhézó férfinek Zsolt lehetett a neve. A Zsolt előtt sokáig a pénztárnál ácsorgó piros ruhás hölgy egy hátizsákba sok ezer dollárt, euró és forintkötegeket pakolt el. Ez pedig onnét tudható, hogy a halk zene ellenére a pénztáros minden egyes szavát hallotta úgy 8-10 idegen ember.

Relatív banktitok

A fizetésére váró Zsolt eközben összeszámolhatta, hogy a piros ruhás nő nagyjából 40 milliót vehetett fel, azt pedig, hogy Zsolt fizetése 280 ezer forint volt, onnét tudjuk, hogy ezt is mindenki hallhatta az Erste Bank szép új fiókjában a Mammutban. Úgy tűnik a banktitok és az ügyfélélmény relatív. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Az Erste Bank fiókja a Mammut 2-ben – Fotó: BPK