A Kékvillogó is beszámolt arról a döbbenetes esetről, ami még tavaly júliusban történt Sátoraljaújhelyen. Mint megírtuk a sátoraljaújhelyi kórház egyik dolgozója megerőszakolt egy beteget az intézményben.

A sürgősségin feküdt az asszony

Az évszázad talán egyik legmegdöbbentőbb bűncselekmények tárgyalása most kezdődött meg a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságon. A  vád szerint a helyi kórház ápolója, Sz. István a sürgősségi osztályon fekvő egyik asszony infúziójába éjszaka altatót rakott, majd hajnalban visszaosont hozzá és megerőszakolt, írja a Blikk.

Kapcsolódó:

Nagyon megviselték a történtek

A lap arról is beszámol, hogy a megbecstelenített asszony azóta mind fizikailag, mind pedig lelkileg belebetegedett a történtekben. Rendszeresen elviselhetetlen fejfájás gyötri, ami pedig a legszörnyűbb az egészben, hogy a napokban ismét be kellett feküdni a kórházba, abba a kórházba, ahol tavaly nyáron a szörnyűségek történtek vele. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A párja elevenítette fel a szörnyűségeket

A lapnak megszólalt az asszony élettársa is, aki keseregve elevenítette fel a tavalyi pillanatokat: “Soha nem felejtem el az ápoló szavait, azt mondta, ne aggódjak, nála majd jó kezekben lesz a párom. Ismertem én azt az embert, felesége, gyereke van, dehogy gondoltam róla, hogy pár órával később megerőszakolja őt.”

Álmában nem gondolta volna, hogy párja nem lesz biztonságban

A férfi a portálnak arról is beszélt, hogy álmában nem gondolta volna, hogy kedvese a kórház falai között nem lesz biztonságban, illetve kiemelte: a nőt rettenetesen megviselték a történtek.

Az ápoló sosem kért bocsánatot

Az ápoló egyébként tavaly szeptember óta van letartóztatásban, s azóta sem kért egyszer sem bocsánatot az áldozatától. Hovatovább a  Sátoraljaújhelyi Járásbíróság előkészítő tárgyalásán sem ismerte el a bűnösségét, és ragaszkodott a tárgyaláshoz való jogához.

10 évet is kaphat

Mindez azért nagyon érdekes, mert az ügyész eredetileg maximum 8 év fegyházban letöltendő szabadságvesztést, a foglalkozástól végleg, a közügyek gyakorlásától pedig 8 év eltiltást kért Sz. Istvánra. Így azonban év fegyházbüntetésre ítélhetik úgy, hogy a legutolsó napot is le kell majd ülnie, számolt be róla a Blikk.

Jó helyen van a rácsok mögött

“Többen is kérdezték, mit tennék, ha a kezem közé kaphatnám ezt az ápolót. Én nem bántanám. Jó helyen van a rácsok mögött, remélem, sokáig ott is tartják majd.” – árulta el János, a megerőszakolt nő párja.

Az asszony fél szembenézni támadójával

A lap cikkéből az is kiderült, János nagyon féltette párját, hogy ha kedvesének személyesen kell újra szembenéznie a támadójával, akkor az nagyon felzaklatja majd őt, ám a pandémia miatt távmeghallgatás lett volna, ám itt az internetes kapcsolat meghiúsult, így egyelőre az asszonynak nem kellett szembenéznie az erőszaktevővel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels