Éveken át csinált bolondot a rendőrökből az a férfi, aki a hetvenes években csaknem ötven, magányosan haladó nőt támadott meg, majd akaratuk ellenére aktust próbált rájuk erőszakolni. Több áldozatát azzal fenyegette, hogy megöli őket. Miskolci János korábban az RTL Klub egyik műsorában is feltűnt.

Családapa és ragadozó

A kegyetlen férfit hetvenes években három megye rendőrei üldözték. Vicces, de az üldözés során néha egymást állították elő a rendőrök, ezért a félreértések elkerülése végett az állománygyűléseken be kellett mutatni őket egymásnak. Ez is jól mutatja, micsoda káoszt és felfordulást okozott az a hétköznapinak tűnő, családos férfi, akiről öt és fél évnyi keresés után kiderült, hogy valóságos ragadozó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sosem fog leállni

A Békéscsabán élő Miskolci János 1973 januárjában kezdte a Békéscsaba – Gyula vasútvonal egyik megállóhelyének kivílágítatlan részén. Ekkor egy 25 éves nőt kényszerített aktusra, de mivel a fagyos talajon nem maradtak lábnyomok, még azt sem sikerült megállapítani, merre menekült. Miután több hasonló eset is történt, az elkövető módszereiből és az egyre durvább tettlegesség alapján nyilvánvaló volt, hogy nem fog leállni, és az ütések, fojtások miatt az is félő volt, hogy esetleg meg is öli áldozatát, ha az illető leleplezi.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Le sem szállt a bicikliről támadás közben

A titokzatos támadó biciklin ülve vadászott. Úgy ragadta meg gyanútlan áldozatai nyakát, hogy le sem szállt a kerékpárról. Olyan fojtási módszert alkalmazott, ami átmenetileg eszméletvesztést okozott. A nőket elvonszolta az úttest közeléből, egy tőrt szegezett a nyakukhoz, és azzal fenyegette őket, hogy végez velük.

Játszott a rendőrökkel

A nyomozás során a kivilágítatlan bicikliseket is ellenőrizték, csak az volt a probléma, hogy sok kerékpáros azért menekült el, mert előtte alkoholt fogyasztott. A rejtélyes tettes egyre bátrabb és pofátlanabb lett. Olyan is előfordult, hogy megállt a közelükben a biciklivel, majd, amikor az összes gépkocsis járőr őt kereste, nem messze onnan megpróbált erőszakosan magáévá tenni egy nőt.

Családi hagyomány?

1978 telén aztán képbe került egy Miskolci János nevű békéscsabai férfi, aki korábban a strandon mutogatta magát. Ő túlságosan idős volt már, de a fiára, ifj. Miskolci Jánosra ráillett a személyleírás. A 35 éves, nős, három gyermekes férfi ugyan sosem volt még büntetve, de kiderült, hogy rengeteg betöréses lopást követett el. Ezek miatt vitték be kihallgatásra, majd előállították a nőkre vadászós bűncselekmények miatt is. Miskolci akkor tört meg, amikor elmondták neki, hogy a rendőrkutyák azonosították szagminta alapján.

Tüdőbetegség miatt vágyott ennyire a nőkre

A csabai férfi fura dologgal indokolta, hogy évek alatt csaknem ötven nőt támadott meg bizonyíthatóan. Szerinte azok után kezdett el csillapíthatatlan vágyat érezni, hogy a hetvenes évek elején tüdőszanatóriumban kezelték. Az orvosszakértő viszont kizártnak tartotta, hogy a tüdőbetegségnek ilyen mellékhatásai lennének.

Több mint száz bűncselekmény

Miskolci Jánost 12 év fegyházra ítélte a bíróság, miután 125 rendbeli bűncselekményt sikerült rábizonyítani. Ezek között volt erőszakos aktus, súlyos testi sértés, lopás és magánlaksértés is. A békéscsabai férfi neve legközelebb 1991-ben került elő, amikor Ausztriában fogták el vagyon elleni bűncselekmények miatt.

A szomszédokat is kiakasztotta

A tettes a kétezres években az RTL Klub Mónika show című műsorában is felbukkant. Ekkor Békés településen élt az élettársával, és szinte háborúzott a szomszédaival. Utóbbiak szerint az akkor már ősz, szakállas férfivel nem lehet együtt élni, mert az állatai feldúlták a környező kerteket.

Csak az a jó, amit ő akar

Akkori párja azt mondta róla, hogy megváltozott, dolgos ember lett, bár „azt szereti, ha az van, amit ő akar”. Azt nem tudni, hogy az egykori tettes hogyan élt új párjával, de a nő állítólag csak külön engedéllyel hagyhatta el az otthonukat. Miskolci János pár évvel ezelőtt Békés városában halt meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció/Kékvillogó-montázs