Szinte teljesen megvakult egy fiatal fiú, miután a középiskolában súlyosan bántalmazták osztálytársai. Gergő nemcsak fizikai károsodást szenvedett, hanem az állandó megaláztatás miatt paranoid szkizofrén is lett. A zaklatók pénzbüntetéssel és közmunkával megúszták tettüket.

Tanulászavarokkal küzdött

A Szegeden élő Lovászi Gyöngyiék középső gyereke, Gergő tanulászavaros volt sajátos nevelési igénnyel, de az általános iskolát jól bírta. A gondok a középiskolánál kezdődtek, amikor a helyi tehetséggondozó iskolába került, egy speciális oktatási intézménybe a tanulási és magatartásgondokkal küzdő gyerekek számára.

Piszkálták a fiút

Ebben az intézményben az osztálytársai elkezdték piszkálni a fiút. Ugráltatták, megverték, megrugdosták, illetve rendszeresen elvették tőle az uzsonnáját vagy a zsebpénzét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem segített az iskola

„Hogy verbálisan és fizikálisan is bántalmazzák, a fiam csak később mondta el. Az osztályfőnökkel minden atrocitás után beszéltem, de semmi sem történt, az iskola nem segített nekünk” – mondta a Blikknek az édesanya.

Fenyőtobozt dobtak a szemébe

2010-ben a fiú szemébe fenyőtobozt dobtak az iskolatársai, és mivel elmaradt a segítségnyújtás, a történtekről pedig a szülők állítása szerint nem is értesítették őket, a gyerek 90 százalékos látáskárosodást szenvedett a levált retina miatt.

Fel akarták gyújtani a ruháját

„Ráadásul mindez azzal folytatódott, hogy egy vonalzóval is Gergő szemébe csaptak és fel akarták gyújtani a ruháját. Akkor az iskolától azt a választ kaptuk, tegyünk feljelentést, mert ők nem tudnak mit tenni” – mesélte Lovászi Gyöngyi.

Pénzbírságra és közmunkára ítélték a zaklatókat

Az édesanya szerint az eljárás hat évig húzódott, míg végül jogerősen pénzbírságra és közmunkára ítélték az akkor már 18 éves zaklatókat. A bíró azzal indokolta a felháborítóan enyhe büntetést, hogy a vádlottak a tett elkövetésekor kiskorúak voltak.

Még nem kapták meg a kártérítést

„A bíróság döntése szerint az iskolának és a két fiatalnak egyetemlegesen négymillió forintot kell fizetniük kártérítésként, vagyis, akinek lesz pénze, attól kapjuk a megítélt összeget, de még nem jutottunk hozzá” – mondta az édesanya.

Semmire nem elég a rokkantnyugdíj

Lovászi Gyöngyi szerint a bíróság által megítélt összes nem segít a fiúkon, „és nem is ez a lényege a dolognak, ugyanis a látáskárosodása miatt rokkantnyugdíjas lett, ahogy kikerült az iskolából, ami épp kifutja a műkönnyadagját”.

Súlyos pszichés zavarokkal küzd Gergő

Az édesanya szerint fia nemcsak maradandó szemsérülést szenvedett, hanem pszichésen is súlyosan károsodott. A zaklatás miatt paranoid skizofrénia alakult ki Gergőnél. Az iskola csak a szemsérülést ismerte el, a pszichés károsodásokat viszont nem.

Meghalt a 16 éves Gábor

Nemrég írtunk arról, hogy egy 16 éves fiú eltűnt otthonról, majd másnap csak a holttestét találták meg, miután végzett magával. Gábort az iskolában csúfolták az osztálytársai, emiatt többször panaszkodott a szüleinek.

Csúfolták az iskolában

A rendészeti szakiskola diákja szólt az osztályfőnökének az iskolai zaklatás miatt, de semmilyen előrelépés nem történt az ügyben. Szüleit arra kérte, hogy ne menjenek be emiatt az iskolába, mert akkor nagyobb attrocitás éri majd társai felől.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kiemelt kép: illusztráció