Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Egerben, három középiskolás diák a helyi rendezői pályaudvarra azért ment ki, hogy fényképet készítsen. Az egyik fiú közülük úgy döntött, bele akar nézni az egyik teherkocsiba, ezért felmászott annak tetejére.

Áramütést szenvedett

A felsővezetékből pillanatok alatt áthúzott a 25 ezer voltos feszültség a testére, ő összeégve, eszméletlenül zuhant a földre a többméteres magasságból. Matyi barátai a mentők diszpécserének segítségével próbálták életben tartani a fiatalembert. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A Honvédkórházban kezelik

A fiúhoz mentőhelikopter érkezett, amely Budapestre, a Honvédkórházba vitte. A fiút azóta is ott kezelik, a sérülései meglehetősen súlyosak. A teste mintegy 70 százaléka égett meg.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mélyaltatásban tartják

A család egyik barátja azt mondta, a baleset óta mesterséges altatásban tartják Matyit. Az orvosok időnként felébresztik, de aztán mindig visszaaltatják. Lassan, de azért javul az állapota, ám a gyógyulás még nagyon messze van.

Véradást szerveztek

Matyi szinte a teljes törzsén és a végtagjain is égési sérüléseket szenvedett, a rá váró kezelésekhez még hónapokon át vérre lesz szüksége. Ezért a családtagjai és a barátai véradást szerveztek a javára.

Összefogtak Matyiért

Az egész település összefogott a fiúért, s szinte sorban állnak az emberek, hogy a vérükkel hozzájáruljanak ahhoz, hogy Matyi kezelését folyamatosan fent lehessen tartani. A következő hónapokban biztosan szükség lesz a vérre.

A szülők a beteg fiú mellett vannak

A szülők Matyi mellett vannak a budapesti kórházban vannak. A történtek nagyon megviselték őket. Közösségi oldalukon ezt írták: „Az orvosai mindent megtesznek érte, Matyi pedig nagyon erős, egy óriási harcos, mi pedig teljes erőnkkel mellette állunk. Amikor csak lehetséges, fizikálisan is mellette vagyunk, fogjuk a kezét, és maximálisan bízunk benne, hogy – amiként eddig mindig és mindent – ezt is tökéletesen végigcsinálja.”

 Három fiatal küzdött az életéért

A Kékvillogó.hu írt arról 2022 nyarán, hogy három olyan fiatal életéért küzdöttek a budapesti Bethesda Gyermekkórházban, akik magasfeszültségű áramütést szenvedtek. A kamaszok körében évek óta hódít egy kihívás, miszerint vonatok tetején szelfiznek vagy éppen videókat készítenek magukról.

Ne másszatok vonatra!

„Soha, soha, ne másszatok vonatra!” – ezzel a címmel intézett felhívást a fiatalokhoz az eset után Bethesda Gyermekkórház. „Jelenleg is három olyan súlyosan égett fiatal életéért, gyógyulásáért küzdünk égésintenzív osztályunkon, akik vonattetőre másztak szelfizni (vagy épp fent lévő társukat menteni) vagy egyszerűen kipróbálni, milyen érzés fent lenni. Soha nem szabadna átélni, amit ők és gyógyítóik ebben a percben is átélnek” – írta az intézmény.

Meggyullad az emberi test

„A magasfeszültségű vezetéket nem kell megérinteni, másfél-két méteres távolságból is áthúz az áram, a 25 000 Volt és meggyullad az emberi test! Osszátok meg, és jutassátok el ennek üzenetét ma legalább egy fiatalhoz!!!” – hívta fel a figyelmet a veszélyre a kórház.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: erre a vonatra mászott fel Matyi – Forrás: Agria TV