A székesfehérvári rendőrök néhány napon belül azonosították és elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint egy értékes kerékpárt és egy értéktelen tévét zsákmányolt. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság közzétette azt a videót, amelyen az elkövető kerékpáros esése és azt követő dühkitörése is látható. Cikkünk végén mutatjuk!

Lenyúlták a bringát és a tévét

A Székesfehérvári Rendőrkapitányságon tett feljelentést július 11-én egy férfi, akinek a kerékpárját a Várkörút egyik lakóházának alagsorából lopták el. A bejelentő elmondta, hogy a járművet zárt tárolóban tartotta, ahonnan egy másik lakó által elhelyezett, működésképtelen televízió is eltűnt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonosították az elkövetőt

A nyomozók tudomására jutott információk alapján azonnal az elkövető felkutatásába kezdtek, adatokat gyűjtöttek és elemezték a térfigyelő kamera felvételeit is, aminek köszönhetően sikerült azonosítaniuk a feltételezett tettest.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lebuktatta a kamera

A helyszíni szemle és a képsorok alapján az elkövető felfeszítette a tároló ajtaját, és a kerékpárt kitolta a járdára. Ott a ház falának támasztotta, visszament a tévéért, amit a hóna alá kapva felpattant a kerékpárra, majd a Budai út irányába távozott.

Elesett, mérges lett

Nem volt eseménymentes a kerekezés, hiszen alig indult el, elesett a járművel, majd mérgében belerúgott a tévékészülékbe.

Otthonában fogták el

A rendőrök a 26 éves férfit 2023. július 19-én tartózkodási helyén fogták el, és megtalálták a kerékpárt is, amit lefoglaltak. Sz. A.-t a nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Mindig zárjuk le a kerékpárt!

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a kerékpárlopások megelőzése érdekében azt ajánlja, hogy különféle szempontokat tartsunk szem előtt, attól függően, hogy szabadtéren vagy tárolóban védekezünk a tolvajok ellen. Lezáratlanul azonban sehol egy pillanatra se hagyjuk a járművet!

Érdemes regisztrálni is

„Használjon két minőségi zárat (U-lakatot, colstokzárat)! Lehetőleg forgalmas helyen zárja le a biciklit, zárt hely esetén pedig lássa el a tárolót is megfelelő védelemmel! Regisztráltassa a kerékpárt a BikeSafe programban, amelyen keresztül a rendőrségen rögzített adatok alapján lopás esetén könnyebb és eredményesebb a felderítés!” – írta a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme, a videó!

Forrás: rendőrség

Kiemelt kép: az elkövető. Fotó: police.hu