Talán maga sem mérte fel, miféle bűncselekményt követ el az, aki a napokban, az egyik éjszaka olajat locsolt szét a Bajna és Héreg közötti szerpentinen, ahol a motorosok némelyike amúgy is igencsak veszélyesen közlekedik.

Vonzza a motorosokat

A híres/hírhedt útszakaszt úgy hívják, hogy cseszneki szerpentin. A 82-es főúton, Cseszneknél található, erősen vonzza a motorosokat. Azokat is, akik a természetben szeretnének gyönyörködni, meg azokat is, akik a kanyarokban szeretnek döngetni. 2011-ben a világhálón megjelent egy hír, mely szerint valaki néhány kanyart fellocsolt olajjal, mert elege lett az esztelen száguldozókból. Ez a hír aztán a rendőrökhöz is eljutott. Büntetőeljárás indult, de megállapították, hogy csupán egy műszaki hibás távolsági buszból folyt az olaj, az ügyet lezárták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Olajcsíkok az aszfalton

A napokban kísértetiesen hasonló eset történt: a motorosok között ugyancsak népszerű Bajna és Héreg közötti szakasz négy kanyarjában az egyik reggel olajcsíkokat fedeztek fel az arra közlekedők.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szándékos volt

Ezúttal viszont biztosak lehettek benne a rendőrök, hogy ez nem a véletlen műve, lévén az olajcsíkok csak a kanyarokban voltak láthatók, és cikcakkban öntötte oda valaki azokat.

Ismeretlen elkövető

„A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központjába vasárnap reggel futott be a bejelentés arról, hogy ismeretlen személy az 1119-es számú út Bajna és Héreg közötti szakaszán több kanyarban olajat locsolt szét, valószínűleg szándékosan” – elevenítette fel a történteket Bata Erik főhadnagy, az Esztergomi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának kiemelt főelőadója a Zsaru Magazinnak.

 Soron kívüli tisztítás

„Természetesen azonnal értesítettük a Dorogi és az Esztergomi Rendőrkapitányság közterületi szolgálatban lévő állományt, valamint a Magyar Közút munkatársai, akik soron kívül megtisztították az aszfaltot” – tette hozzá.

Három évet is kaphat a tettes

Aki az olajat az útra öntötte, közúti közlekedés biztonsága elleni bűntettet követett el, amiért akár három év szabadságvesztés is kiszabható. Az elkövető közvetlen balesetveszélyes helyzetet teremtett nemcsak a motorosoknak, de minden más arra járó járművezetőnek is, szerencsére ezúttal nem történt baj.

Kedvelt, de veszélyes útvonalak

Magyarország területén van néhány kedvelt útvonal, amelyen a motorosok szeretnek túrázni, közülük némelyeken különösen életveszélyesen haladnak. Ilyen a Kékes-tetőre vezető útszakasz, de található ilyen a Mecsekben, a már említett cseszneki szakaszon, és ilyen a most veszélybe sodort Bajna és Héreg közötti kanyargós aszfaltcsík is – írja a police.hu.

Fehér körök

Miként a többi úttal kapcsolatban, így az utóbbi veszélyeire is próbálták már felhívni a figyelmet a rendőrök, sőt, ezen a szakaszon egy újítást is bevezettek: az aszfalton fehér körökkel jelölték azt az ívet, amely vezeti a motorosokat, hogy biztonságosan lehessen bevenni a kanyarokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a helyszín. Fotó: police.hu