Elütöttek egy gyermeket egy szentendrei iskolánál, a történtek után rendőrök lepték el a környéket.

Baleset az iskola előtt

A helyszínről származó információk szerint a Barcsay általános iskola előtt történt a baleset: egy gyermeket elütött egy autó a reggeli órákban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rendőrök a helyszínen

Hamarosan rendőrök vonultak ki az iskolához Szentendrén és a mentők is megérkeztek. A fiú állapotáról többen is érdeklődtek egy Facebook-csoportban, és téma volt az, hogy mi lehetett az oka a balesetnek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A lábát fájlalta

„Remélem, hogy jól van a gyerek” – írta egy helyi lakos. Egy másik szentendrei hozzászóló arról számolt be, hogy úgy tudja: szerencsére az elütött fiúnak nem lett komolyabb baja, a lábát fájlalta.

„Az én fiamat ütötték el”

Délután aztán a kisfiú édesanyja is posztolt a csoportban, és részletesen leírta, mi történt. „Az én fiamat ütötték el reggel a Barcsaynál. Szerencsére megúsztuk zúzódásokkal, de a gyermekem lábán áthajtott az dobozos autó és csak akkor állt meg, amikor egy másik anyuka kiabálva odarohant, hogy gyermek van az autó alatt” – kezdődött a bejegyzés.

Elvakíthatta a napfény a sofőrt

„A sofőrt elvakította a nap és szó szerint vakon fordult be a Huba utcába, ahol a fiam körbenézést követően már az út közepén ment és megpróbált elugrani, sikertelenül. Ha nem egy jobb cipő és vastagabb talpú van rajta, akkor lehet teljesen szétzúzza a lábfejét” – folytatta az anyuka.

„Álmomban sem gondoltam volna…”

„Nem tudunk napi rendre térni a történtek felett, rendőri intézkedés megtörtént. A Kálvárián lakunk, pár percre az iskolától, álmomban sem gondoltam, hogy ilyen megtörténhet hétfő reggel az iskolától pár méterre! Még egyszer, nagyon-nagyon hálás vagyok és tiszta szívemből köszönöm annak az anyukának, aki megakadályozta, hogy nagyobb baj legyen. Köszönm mindenkinek a segítséget és az emberi hozzáállást” – fejeződött be a poszt.

Iskolabusz kellene

„Megy siet rohan mindenki, mint az agyhalott… Körültekintés és odafigyelés a másikra, egy nagy nulla! Egyszerűen iskolabusz szolgálat kellene, mint más fejlettebb országokban!” – reagált valaki a leírtakra.

Véletlen baleset volt

„Nem akarok védeni senkit, de az Ön írásából számomra az jön le, hogy az autós nem láthatta a fiát! Ez egy véletlen baleset, volt és remélhetőleg nem fog előfordulni többé! A fiának jobbulást kívánok és erőt a felépüléshez” – írta egy másik hozzászóló.

Ne menjenek autókkal az iskolákhoz!

„Az iskolákhoz vezető utakra 7 órától 9:30-ig autót be se engednék, vannak nagy parkolói a városnak, ingyenesen tegyék le az autóit a Kedves Szülők. A lakók pedig az autóikkal használják a hátsó utat, és pont kilehetne küszöbölni a balesetet is meg az egyéb konfliktusokat” – tette hozzá egy helybéli a tanulságos eset kapcsán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció.