Naponta többször műtik és 24 órás megfigyelés alatt tartják a Budapesti Bethesda Gyermekkórház intenzív osztályán azt a kilencéves kislányt, aki a szüleivel együtt életveszélyesen megégett, amikor földbe csapódott egy kisgép a székesfehérvári repülőnapon. A szülők már jobban vannak, őket a Honvéd kórházban kezelik. A szerencsétlenül járt család tagjaiért egy egész falu imádkozik Somogyban.

Tragikus repülőnap

Ahogyan arról a Kékvillogó.hu is részletesen beszámolt, szeptember 10-én, vasárnap egy bemutató közben lezuhant egy T28 Trojan típusú repülőgép Börgöndön, a székesfehérvári repülőnapon. A repülőgép megbillent egy forduló közben és elvesztette a sebességét, ezután csapódott a földbe. A tragédiában repülőgépen Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád vesztették életüket, de a nézők közül is többen megsérültek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Képzett pilóták voltak a gépen

A gépet Rózsavölgyi Vilmos vezette. Mindketten képzettek voltak, saját pilótaképzőjük volt. Rózsavölgyi Vilmos vezette az Agro-Aero 2000 Kft.-t és az azon belül működő Rivair Pilot School pilótaképzőt. Fia, Rózsavölgyi Árpád is a családi vállalkozásban dolgozott, mégpedig repülőoktatóként.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Három mentőhelikopter érkezett a helyszínre

Az esetet követően a mentőket, a katasztrófavédelmet és a rendőröket is riasztották. Három mentőhelikopter érkezett a helyszínre. Közben a rendezvény tűzvédelmi biztosítását végző Székesfehérvári Tűzoltó Egyesület megkezdte a mentést és a tűz oltását, melyet később a székesfehérvári hivatásos tűzoltók folytattak.

Többen megsérültek

A sportrepülőgép egy parkoló autóba csapódott, amely ennek következtében ki is gyulladt. Négyen szenvedtek égési sérüléseket. Három súlyos sérültet Budapestre szállítottak ápolásra, egy kislányt, egy nőt és egy férfit. Egy könnyebben sérült kisfiút a Fejér Vármegyei Szent György Kórházba vittek mentőautóval.

Válságos állapotban

Naponta többször műtik és 24 órás megfigyelés alatt tartják a Budapesti Bethesda Gyermekkórház intenzív osztályán azt a kilencéves kislányt, aki életveszélyesen megégett. A gyermeknek továbbra is válságos az állapota.

Műtétek egymás után

A kislányt lélegeztetik, az égési osztályon küzdenek érte. Az orvosok szerint, ha másod- vagy harmadfokú az égési sérülés, akut és tervezett műtétek követhetik egymást, ami 6-8 beavatkozást is jelenthet. A lángok mély égési sérüléseket okoznak, a robbanás miatti légtömeg pedig belső károsodást okozhat és a tüdő is sérülhet.

A szülők nincsenek életveszélyben

A kislány szüleit szintén Budapesten, a Honvéd kórházban ápolják. Az állapotuk súlyos, de már nincsenek életveszélyben. A család 10 éves fiúgyermeke már jobban van, őt hazaengedték a székesfehérvári kórházból.

Az egész falu imádkozik értük

A Tények információi szerint a család egy somogyi kistelepülésen él, az édesanya postai kézbesítőként, az édesapa buszsofőrként dolgozott. Harmadik gyermekük, egy 20 év körüli fiú nem volt ott velük a tragikus repülőnapon. A faluban mindenki azért imádkozik, hogy felépüljenek a sérültek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: police.hu.