Vezetéstől eltiltott, ittas sofőr próbálta megvesztegetni a vele szemben intézkedő rendőröket Budapest 21. kerületében, Csepelen. Elfogták, és emiatt is büntetőeljárás indult ellene.

Megpróbált lelépni

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 21. Kerületi Rendőrkapitányság gépkocsizó járőrei szeptember 11-én 21 óra körül a II. Rákóczi Ferenc úton figyeltek fel egy szabálytalanul, a forgalmat akadályozva várakozó autóra. A sofőr a járőrkocsit meglátva megpróbált elhajtani, de a rendőrök feltartóztatták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Alkoholt is fogyasztott

Az autós igazoltatásakor kiderült, hogy járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, és ezúttal is alkoholt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

50 ezer forintot kínált

A 39 éves férfi 50 ezer forintot kínált a rendőröknek, hogy elengedjék, amit az egyenruhások természetesen nem fogadtak el. A sofőrt előállították, és az ittas, valamint az eltiltás hatálya alatti járművezetés mellett hivatali vesztegetés bűntett miatt is büntetőfeljelentést tettek ellene – írta a police.hu.

Bonyolódik a vizsgabiztosok ügye

És ha már vesztegetés: tovább bonyolódik a korrupt vizsgabiztosok ügye! Ahogy arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, a fővárosi kormányhivatal három évvel ezelőtt indított vizsgálatot a Mozaik utcai vizsgaállomás ügyében, majd a Központi Nyomozó Főügyészség 2023 januárjában emelt vádat a vesztegetési ügyben 58 vizsgabiztossal és ügyintézővel szemben.

Csúszópénzt fogadtak el

Mint ismert 2016 elején a műszaki vizsgaállomáson dolgozó vizsgabiztosok megállapodtak abban, hogy rendszeresen csúszópénzt kérnek és fogadnak el a vizsgáztatások alkalmával. A pénzt a velük rendszeres kapcsolatban lévő ügyintézőktől kapták. 

Megszállták a vizsgabázist a nyomozók

2020 júliusán aztán egy reggel valósággal megrohamozták a nyomozók a Mozaik utcai vizsgaállomást. A razzia után azon nyomban meggyanúsítottak 20 embert korrupcióval. A gyanúsítottakat azonnal el is bocsátották.

Az egyik legnagyobb vizsgaállomás

A 3. kerületi vizsgaközpont az ország egyik legnagyobb vizsgaközpontja. Magyarországon összesen 29 hatósági vizsgaállomás van. Az állomásokon külföldről importált használt gépjárművek honosításával és vizsgáztatásával is foglalkoznak.

Ennyi pénzről van szó

Alkalmanként 5 ezer forintot fizettek az adminisztratív feladatokat végző ügyintézők a vizsgabiztosoknak. Mindezt azért adták, hogy gördülékeny legyen a vizsgáztatás. Ha valamilyen műszaki hiba merült fel, akkor további összegek kerültek a vizsgabiztosok zsebeibe. A 39 ügyintéző közel 58 ezer autót engedett át így. Összesen mintegy 300 millió forint korrupciós pénzről van szó, amit 16 vizsgabiztos kapott. Az összegeket elosztották egymás között. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció