Kíméletlenül, céltudatosan, előre kitervelten támadtak rá egy cégvezetőre, akiről tudták, hogy aznap visz fizetést alkalmazottjainak. Milliókat zsákmányoltak, most azonban akár másfél évtizedre is börtönbe kerülhetnek.

Sokáig a rácsok mögött maradhatnak

15 éves büntetést is kaphatnak a símaszkos támadók, akik 33 millió forintot raboltak egy cégvezetőtől még 2020-ban, Budapesten – hangzott el az RTL híradójának vasárnap esti adásában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ennyit zsákmányoltak

A bűnözők elfogását testkamera is rögzítette. Az egyik rabló zsebeit is alaposan átvizsgálták a nyomozó 2021 nyarán. A rendőrök szerint a férfi alig fél évvel korábban egy budapesti vállalkozót rabolt ki társaival 33 millió forintot zsákmányoltak tőle.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Váratlan támadás

Az 1. kerületi Tigris utcában történt a támadás. A munkaerőkölcsönző cég ügyvezetője hajnali fél hatkor indult el otthonról. Kezében egy műanyag kazetta volt, amibe a dolgozók bérét tette, borítékokba porciózva. Amint kilépett a lépcsőházból, ketten rátámadtak.

Előkerült egy gázspray is

A símaszkos rablók azonnal megütötték a férfit, majd lefújták gázsprével, egyikük azután is bántalmazta, hogy a földre került. Társa közben a rendőrök szerint a szétszóródott értékeket, a pénzzel teli papírzacskókat és borítékokat szedte össze a földről.

Rengeteg pénzt hátrahagytak

A kirabolt cégvezető hiába futott támadói után, azok kocsiba pattantak és elhajtottak. Később aztán átszálltak egy teherautóba, majd harmadik társukkal elmenekültek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) főosztályvezetője korábban azt mondta, 2 nagy borítékban 9 millió forintot hátrahagytak az elkövetők a helyszínen.

Hónapokig tartott az azonosítás

Hónapokig tartó nyomozás után kiderült, a rablásban négyen vettek részt. Először három bandatagot fogtak el, egyiküknél gáz és riasztó fegyvert is találtak. Társuk ellen körözést adtak ki, végül őt és a tippadót, a cég volt dolgozóját is sikerült elkapniuk a rendőröknek.

Ezeket vették belőle

A támadók ellen most zárták le a nyomozást. A csatorna információi szerint a rablás előtt napokig figyelték és követték a vállalkozót, miután megtudták, hogy készpénzben fogja kifizetni a dolgozóit. A rabolt 33 millióból később jócskán költöttek is, egyikük egy gyorsasági motort vásárolt, de autóversenyszimulátorra is futotta.

Mindenkire sor fog kerülni

A Fővárosi Főügyészség az egyik rablóval szemben már vádat emelt, és a másik négy társa esetében is hamarosan dönteni fog a vádemelés kérdésében – nyilatkozta a csatorna megkeresésére a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina.

Szabadlábon a tippadó

Az öt elkövető közül négyen jelenleg is bűnügyi felügyelet hatálya alatt állnak. A riportban elhangzott, hogy az a korábbi dolgozó, aki a tippet adta, jelenleg szabadlábon várja ügyének alakulását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünkön a rabolt pénzből vásárolt szimulátor látható, forrás: police.hu.)